Κλειστό το ένα ρεύμα στο λιμάνι τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πέμ, 13/07/2023 - 15:12

Κλειστό θα είναι στα οχήματα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο λιμάνι της Χίου από αύριο και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, τις βραδινές ώρες, μέχρι και τις 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμεναρχείου, κάθε Παρασκευή θα κλείνει από τις 10.30 μ.μ. έως τη 1.30 π.μ. και το Σάββατο από τις 9 μ.μ. έχως τη 1 π.μ.

Η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα  κυκλοφορίας με κατεύθυνση  από το Τελωνείο Χίου προς το Ξενοδοχείο Χανδρή, από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου, έως και την αρχή της οδού Κοκκάλη, θα παραμένει τις παραπάνω ώρες κλειστό, με σκοπό την ασφάλεια  του αυξημένου αριθμού πεζών και τουριστών που, λόγω της θερινής περιόδου κάνουν χρήση της παραλιακής οδού.

Κατά τις ώρες της μονοδρόμησης απαγορεύεται α) η είσοδος των οχημάτων από την οδό Κουντουριώτη στη Λ. Αιγαίου  και β) η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Επιπλέον, θα υπάρχει  ειδική σήμανση ρύθμισης  της κυκλοφορίας με πινακίδες Ρ-7 και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυνση, οι οποίες θα τοποθετούνται σε ευκρινή σημεία και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους οδηγούς που έχουν ήδη σταθμεύσει, πριν την απαγόρευση  κυκλοφορίας της ανωτέρω οδού, εντός αυτής, ώστε να απομακρύνουν τα οχήματά τους εγκαίρως, προκειμένου  να μη χρειαστεί να κινηθούν στο κλειστό από την κυκλοφορία ρεύμα.

Σχετικά Άρθρα