Κοινή απεργιακή συγκέντρωση αλλά με μικρή συμμετοχή

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 06/04/2022 - 13:35

Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Απριλίου στη Χίο, παρά τη στήριξη φορέων και σωματείων.

Η κοινή απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Απλωταριάς με τους συνδικαλιστές να στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «δεν πάει άλλο».

Στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα αναφέρθηκαν οι πρόεδροι του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού κέντρου Χίου καλώντας την κυβέρνηση να τους στηρίξει εμπράκτως, ενώ καταδίκασαν την εισβολή στην Ουκρανία.

Παναγιώτης Νικήτας και Κώστας Λίνας αντίστοιχα τόνισαν ότι οι υπέρογκες αυξήσεις έχουν εκτοξεύσει το κόστος διαβίωσης με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Στα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας στη Χίο, αναφέρθηκαν ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Γιάννης Μαλαφής, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» Γιάννης Λαμπατοδοχυτός και ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ Φώτης Βύρας.

Και οι τρεις αναφέρθηκαν κυρίως στο πρόβλημα υποστελέχωσης που ταλανίζει το Νοσοκομείο Χίου με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών που σπεύδουν να εξυπηρετηθούν.

Στα κενά που υπάρχουν στην παιδεία αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρος Σταυρινούδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Αγγελίνα Σκουφάλου ζητώντας από την κυβέρνηση να στηρίξει τη Δημόσια Παιδεία.

Το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση έδωσαν η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου Βικτωρία Αμπαζή που αναφέρθηκε στην δύσκολη καθημερινότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Σοφία Μιχάλα που υπογράμμισαν την ανάγκη στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τέλος στην απεργιακή συγκέντρωση βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, που τόνισε ότι η ακρίβεια που υπάρχει σε βασικά είδη, κυρίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, επηρεάζει την καθημερινότητα όλων.

koini_apergiaki_sygkentrosi_alla_me_mikri_symmetohi

Σχετικά Άρθρα