Λήξη συναγερμού στην πρώην ΒΙΑΛ, εν' αναμονή της απόφασης για τ' ασφαλιστικά του Δήμου

Αποχώρησαν Εισαγγελέας και Αστυνομία από την περιοχή, ακολούθησαν και οι κάτοικοι
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 08/02/2018 - 10:13

Λήξη συναγερμού στην πρώην ΒΙΑΛ, λίγο μετά τις 10 το πρωί, μετά τη νέα μάζωξη κατοίκων από τα ξημερώματα στο άκουσμα της πληροφορίας για μεταφορά νέων οικίσκων στο Κέντρο. Αρχικά, αποχώρησε από την περιοχή η Εισαγγελέας Σπ. Σταυράτη και η Αστυνομική δύναμη που βρίσκονταν στους δύο δρόμους που οδηγούν προς ΒΙΑΛ (από Ζυφιά και από Χαλκειός), μετά την επιμονή των κατοίκων να παραμείνουν στο χώρο και την παρουσία τοπικών πολιτικών παραγόντων (αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κάρμαντζης και Ξενάκης, αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης), που ζητούσαν να μην μεταφερθούν κι άλλοι οικίσκοι στο Κέντρο από το ανενεργό στρατόπεδο "Αργέντη". Η προσωρινή "ανακωχή" συνδέεται με την αναμονή έκδοσης δικαστικής απόφασης επί των νέων ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου που εκδικάστηκαν χθες στο Πρωτοδικείο.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι κάτοικοι, ενώ σε δηλώσεις του ο Πρόερος της Τοπικής Κοινότητας Χαλκειούς, Κώστας Φουτράκης, ανέφερε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές, ωστόσο διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να δεσμευτεί για το πως θα αντιδράσουν οι κάτοικοι σε περίπτωση που ανάψει το "πράσινο φως" για την επί της ουσίας επέκταση του Κέντρου. Καταλήγοντας σημείωσε ότι από τις σημερινές συζητήσεις έτυχαν της διαβεβαίωσης ότι δεν θα εκδοθεί σήμερα η απόφαση για τα επίμαχα ασφαλιστικά.

Αυτό όμως δεν αποκλείεται να γίνει... αύριο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο  "Α" ο κ. Φουτράκης, αυτή τη στιγμή εντός της ΒΙΑΛ έχουν ήδη μεταφερθεί 20 οικίσκοι, 22 παραμένουν προς μεταφορά στο πρώην στρατόπεδο Αργέντη και περιμένουν άλλους 11 από Αθήνα.

"Κανένας δεν τους εμπιστεύεται πια", είπαν οι κ.κ. Φουτράκης και Γ. Μπελέγρης, λέγοντας ότι αν η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ήθελε να πείσει ότι στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών στο Κέντρο θα μπορούσε να έχει δείγματα γραφής και σε άλλους τομείς, εκτός της μεταφοράς των οικίσκων, όπως στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, περίφραξης, για τα οποία δεν το έχει εμποδίσει κανείς, αλλά και από μόνο του δεν έχει κάνει τίποτα.

 

nea_kinitopoiisi_ton_katoikon_toy_halkeioys

Σχετικά Άρθρα