Λυόμενη λύση για τα σεισμόπληκτα σχολεία από το Δήμο Χίου

Και επιτάχυνση επισκευαστικών εργασιών
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 10/11/2020 - 14:44
Ηχητικό απόσπασμα: 

"Κλείδωσαν" σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου, υπό τον Σταμάτη Κάρμαντζη και με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Γιάννη Ξενάκη και Γιώργη Κλιαμενάκη και του Γ.Γ. του Δήμου, οι αποφάσεις για να δοθεί προσωρινά λύση στις "πληγωμένες" από το σεισμό σχολικές μονάδες, οι μαθητές των οποίων για 2η εβδομάδα δεν κάνουν μάθημα.

Όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 70.000 ευρώ για την αγορά τριων νέων λυόμενων αιθουσών, ενώ παράλληλα ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι μπορούν να εξασφαλιστούν από άλλο φορέα άλλες 10 με 11 αίθουσες. Η επόμενη κίνηση είναι την Πέμπτη να εξεταστούν οι λεπτομέρειες (επάρκεια χώρων και υποδομές εγκατάστασής τους) στα σχολεία, όπως το 5ο Χίου και Ερυθιανής που έχουν και τα μεγαλύτερα κτιριακά προβλήματα, για να προγραμματιστεί η τοποθέτησή τους, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Παράλληλα ως εμβαλωματική, για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να καταστούν λειτουργικές οι λυόμενες αίθουσες, τα δημοτικά θα μεταστεγαστούν στα κλειστά αυτήν την περίοδο πλησιέστερα γυμνάσια και λύκεια (π.χ. το 5ο Χίου στο 1ο ΓΕΛ, το 2ο Βροντάδου στο Γυμνάσιο Βροντάδου).

Τέλος, όπως ανέφερε ο κος Ξενάκης, στο πλαίσιο του έργου που έχει εγκριθεί για επισκευές σχολείων (της τάξεως των 500.000 ευρώ) θα δοθεί προτεραιότητα για τα έργα που πρέπει να γίνουν στα 5 δημοτικά, στα οποία εκτός από τα προαναφερθέντα είναι - με μικρότερης έκτασης ζημιές- και εκείνα των Λιβαδίων, του Καταρράκτη και της Καλαμωτής.

3_dimotika_sholeia_oristika_ektos_leitoyrgias_logo._seismoy

Σχετικά Άρθρα