Μας... θυμήθηκε ο υδράργυρος

Το τελικό προϊόν που τρέχει στις βρύσες μας είναι κάτω του ορίου, διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ
Τετ, 14/09/2016 - 16:07

Μάχη με το χρόνο, εξετάζοντας παράλληλα τις εναλλακτικές λύσεις υδροδότησης συγκεκριμένων περιοχών, όπως ο Άγιος Γιώργης,  σε περίπτωση που το φθινόπωρο δεν έχουμε βροχές , δίνει η ΔΕΥΑΧ.

Με το φράγμα του Αγ. Γεωργίου να έχει μόνο 25.000 κ.μ. νερού καταβάλλονται προσπάθειες να υδροδοτείται, αποκλειστικά από αυτό το ομώνυμο χωριό και παράλληλα είναι σε εξέλιξη μελέτη για κατασκευή – άμεσα – δικτύου που θα παρέχει νερό στον οικισμό από το Θολόποτάμι, ώστε να υπάρχει λύση σε περίπτωση που δεν βρέξει μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Α» ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Απ. Τζιώτης.

Αντίθετα ο Κατράρης, όπως είπε,  βοήθησε σημαντικά στην υδροδότηση, απαλλαγμένη μάλιστα από βαρέα μέταλλα,  των μαστιχοχωρίων και διαθέτει ακόμη 450.000 κ.μ. νερού, ενώ οι Καρυές – που δίνουν στην πόλη πόσιμο νερό- αυτή τη στιγμή τρέχει στις βρύσες των καταναλωτών της περιοχής νερό αφαλάτωσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ η μόνη γεώτρηση που χρησιμοποιείται και έχει πέραν του ορίου υδράργυρο είναι εκείνη του Χέλιου (οι δύο της ΕΜΧ έχουν κλείσει), όμως ήταν καθησυχαστικός για την ποιότητα του παρεχόμενου νερού, επικαλούμενος την τακτική της ανάμειξης, που κατεβάζει την περιεκτικότητα του μετάλλου κάτω από τα όρια.

Σχετικά Άρθρα