Μαθαίνοντας για τον μητρικό θηλασμό

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 08/04/2017 - 22:24

Με αφορμή την τάση της εποχής, που οδηγεί τις σημερινές μητέρες στον μη θηλασμό των παιδιών τους, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου και η εθελοντική ομάδα ΘΑΛίΑ, διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου ομιλία με θέμα «Μητρικό γάλα: στο φως της νέας γνώσης».

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Νεογνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριάδνη Μαλαμίτση – Πούχνερ.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τάγματος του Δεσπότη, παρουσία πολύ κόσμου μεταξύ των οποίων πάρα πολύ ιατροί.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Αριάδνη Μαλαμίτση, με την χρήση ψηφιακών εικόνων σε πίνακα, εξήγησε στους παρευρισκόμενους την σημασία του μητρικού γάλακτος από την πρώτη μέρα της γέννησης του νεογνού και τις επιπτώσεις του μη θυλασμού στον οργανισμό του.

Στο τέλος της εκδήλωσης η κυρία Μαλαμίτση δέχτηκε ερωτήματα από τους συναδέλφους της και τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και του πρώην συμφοιτητή της, χιώτη γυναικολόγου, ιδιοκτήτη της πολυκλινικής «Ελευθώ» Γιάννη Αργυρούδη, ο οποίος έθεσε τον προβληματισμό του για τις καισαρικές επεμβάσεις και την αύξηση τους την σημερινή εποχή!

Η καθηγήτρια απάντησε κατηγορηματικά στο ερώτημα, ότι αν δεν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος και κίνδυνος για την ζωή της εγκύου και του μωρού της, οι καισαρικές επεμβάσεις πρέπει να αποφεύγονται.

Τόνισε επίσης ότι όταν οι μητέρες καταφεύγουν στην καισαρική επέμβαση ως εύκολη γέννα, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο οι ίδιες ή το μωρό τους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο μέλλον να παρουσιαστούν πολλά προβλήματα στα παιδιά τους .

 

Σχετικά Άρθρα