Μαθήμα... πατριδογνωσίας από τον ΦΟΒ

Και παρουσίαση ντοκιμαντέρ από την εξόρμησή του στον Πόντο
Τρί, 03/12/2019 - 14:47

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου διοργανώνει  το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα του εκδήλωση παρουσίασης των μονοπατιών του Βροντάδου με τον Γιώργο Χαλάτση καθώς και προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Γεωργούλη που κατέγραψε στιγμές από την καλοκαιρινή εξόρμηση του Ομίλου στον Πόντο.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

 

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 7.00μ.μ.

Συνδιοργάνωση με το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου

 

Ο πεζοπόρος-ορειβάτης-ερευνητής πεδίου και πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι των μονοπατιών της Χίου» Γεώργιος Χαλάτσης μας ξεναγεί στο μαγικό κόσμο των μονοπατιών του Βροντάδου κάνοντάς μας μάθημα Πατριδογνωσίας,  ενημερώνοντάς μας παράλληλα για τα μυστικά και τα οφέλη της πεζοπορίας. Πέτρινα μονοπάτια, μνημεία αγροτικής και ποιμενικής ζωής, υπέροχα τοπία ξεχασμένοι κόσμοι απόδρασης τόσο κοντινοί σε μας θα μας αποκαλυφθούν σε μία μοναδική εκδήλωση που σε επόμενη ημερομηνία θα συνδυαστεί και με επιλεγμένη πεζοπορική διαδρομή. 

 

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00μ.μ.

 

Ο Νικόλαος Γεωργούλης συνοδοιπόρος στις περισσότερες καλοκαιρινές εκδρομές του Φ.Ο.Β. καταγράφει, φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί στιγμές από τις καλοκαιρινές μας αυτές εξορμήσεις και μας τις παρουσιάζει με τη μορφή ντοκιμαντέρ. Η φετινή μας εκδρομή ήταν στη γη του Πόντου 26 με 31 Αυγούστου 2019. Επειδή την περίοδο αυτή οργανώθηκαν και άλλες εκδρομές στον Πόντο καλούμε όλους αυτούς τους Χιώτες  εκδρομείς να γευθούν μαζί μας και να ξαναζήσουν  όμορφες στιγμές από το προσκύνημά αυτό, σε τόπους μνήμης και όχι λησμονιάς.

Σχετικά Άρθρα