Με αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υποδέχεται το ...καλοκαίρι το λιμάνι της Χίου

"ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑΞΗ" ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΓΥΡΗ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 11/06/2019 - 14:35

Αποφασισμένο να επιβάλει την τάξη προκειμένου να μπορέσει το λιμάνι της Χίου να εξυπηρετήσει τις πολλές ανάγκες και χρήσεις του, φαίνεται να είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με μια σειρά προτάσεων που αφορούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον χερσαίο χώρο.

«Θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας φέτος προσκειμένου να βάλουμε τάξη», ανέφερε η λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη που παρουσίασε τις προτάσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής, ζητώντας από το σώμα να ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση και εφαρμογή του master plan του Λιμανιού που φιλοδοξεί να  επιλύσει τα προβλήματα.

Ειδικότερα, οι προτάσσεις του Λιμεναρχείου περιλαμβάνουν μείωση του ορίου ταχύτητος στη  ζώνη της Προκυμαίας  με την Ειρήνη Αργύρη να τονίζει ότι δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 χλμ.

Παράλληλα αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης στάσης στην Προκυμαία, αλλά και σε κάθε σημείο των οδών Νεωρείων και Λεωφ. Αιγαίου που υπάρχει η ανωτέρω σήμανση, με το Λιμεναρχείο να διαμηνύει ότι η περίοδο ανοχής έχει τελειώσει.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στους χώρους στάθμευσης των οχημάτων,  κυρίως στην οδό Νεωρείων και περιμετρικά του Λιμεναρχείου καθώς με τις κατάλληλες διαγραμμίσεις και σημάνσεις θα γνωρίζει κάθε πολίτης που και για πόσο μπορεί να αφήσει το όχημα του.

Στους πολίτες, αλλά για συγκεκριμένες ώρες, θα δοθεί για στάθμευση  και ο χωμάτινος χώρος στάθμευσης στο βόρειο τμήμα του Λιμεναρχείου  αφού τοποθετηθούν πινακίδες που θα ενημερώνουν για τις ώρες λειτουργίας του χώρου.

Η καθιερωμένη μονοδρόμηση της Προκυμαίας από Βορρά προς Νότο θα ισχύσει και φέτος αρχής γενομένης από την επομένη εβδομάδα, με την Λιμενάρχη Χίου να ζητά αρχικά το μέτρο να εφαρμοστεί μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 9.00μμ μέχρι τις 01.00 πμ, ενώ όσο αυξάνεται η έλευση επισκεπτών το Λιμεναρχείο με νέες αποφάσεις θα μονοδρομεί την προκυμαία περισσότερες ημέρες.

Από την συζήτηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν η οριοθέτηση θέσεων σταθμεύσεις  των ενοικιαζομένων αυτοκίνητων, οι νταλίκες και τα φορτηγά που περιμένουν να επιβιβαστούν στο πλοίο, αλλά και οι ώρες και θέσεις φορτοεκφόρτωσης  των καταστημάτων προκειμένου να εφοδιαστούν.

Οι προτάσεις του Λιμεναρχείου έγιναν δεκτές από την Λιμενική επιτροπή με μικρές τροποποιήσεις, κυρίως αναφορικά με τις θέσεις σταθμεύσεις περιμετρικά του Λιμεναρχείου και του τελωνείου, ενώ  αναμένεται να ανακοινωθούν στην οριστική τους μορφή τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για κάθε αλλαγή θα υπάρχει ενημερωτική-προειδοποιητική  σήμανση η οποία θα τηρείται από την …μαυρομύτα του Λιμεναρχείου με «θρησκευτική ευλάβεια».

Άλλωστε το μήνυμα  που η Ειρήνη Αργύρη έστειλε σε κάθε πολίτη που περιμένει… δυο λεπτά να πάρει τον καφέ του διπλοπαρκάρωντας είναι το ότι εκείνη την στιγμή ένας άλλος οδηγός μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρει επείγοντος  ένα δικό του άνθρωπο στο Νοσοκομείο!

 

 

syzitisi_gia_kykloforiakes_rythmiseis_sti_limeniki_epitropi_hioy

Σχετικά Άρθρα