Με "ασπίδα" την ομοψυχία και την ενότητα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ, Π. ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 23/03/2021 - 15:34

«Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο αγώνας και η θυσία των Αγωνιστών του ΄21 μας υπενθυμίζουν ότι η ομοψυχία και η ενότητα αποτελούν τη διαχρονική ασπίδα του Ελληνισμού απέναντι σε κάθε απειλή και επιβουλή», αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Αντιπεριφρειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, οποίος σημειώνει ότι η συγκεκριμένη επέτειος, «σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας στην πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, η οποία ενέπνευσε και τους μετέπειτα αγώνες του ελληνικού λαού. Αποτελεί διπλή γιορτή για το Έθνος είναι συνάμα επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την Ορθοδοξία».

«Oι Αγωνιστές του ’21 δίδαξαν στην ανθρωπότητα τον ηρωισμό και την αφοσίωση στην πατρίδα, διδάγματα που φτάνουν ως τις μέρες μας και γίνονται φάρος αυταπάρνησης και ευθύνης, καλώντας μας να διαφυλάξουμε το μέγιστο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία.

Ας παραδειγματιστούμε από το πνεύμα της θυσίας αυτών των ηρώων, αντλώντας δύναμη και πίστη από την αντρειοσύνη τους. Η ειρήνη, η ελευθερία και η δημοκρατία που απολαμβάνουμε χάρη σε εκείνους, τους Αγωνιστές του ’21, οφείλουν να είναι και οι στόχοι όλων των Ελλήνων στον 21ο αιώνα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.

 

minyma_gia_tin_ethniki_epeteio

Σχετικά Άρθρα