Χίος, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Με... χορηγό την Ένωση Εφοπλιστών επισκευή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ

Πέμ, 11/10/2018 - 10:30

Μετά από ένα χρόνο ακινησίας τελικά η κινητή μονάδα 4χ4 ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην Χίο επισκευάστηκε με δαπάνες της Ένωσης Εφοπλιστών Ελλάδος και τη μεσολάβηση του Νότη Μηταράκη, γεγονός το οποίο γίνεται γνωστό από το παρακάτω ευχαριστήριο της τριμελούς επιτροπής του ΕΚΑΒ Χίου:

«Ευχαριστούμε τον Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά, μετά από παράκκλησή μας, στο αίτημα που στείλαμε προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Ελλάδος, για την ανάληψη του κόστους επισκευής της κινητής μονάδας 4χ4 ασθενοφόρου του τομέα μας. Η κινητή μονάδα επισκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδος.»

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/10/2018 - 15:35

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα για μια ακόμη χρονιά και στη Χίο, αυτή τη φορά το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, σε κατάστημα στην προκυμαία, με την Τροχαία Χίου, το Νοσοκομείο και το Τοπικό Τμήμα Χίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος να συνδράμουν στην πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης που θα λάβει χώρα σε 30 πόλεις της Ελλάδας, είναι το εξής: «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Εκατοντάδες εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα βρίσκονται και φέτος έξω από συνολικά 31 νυχτερινά κέντρα για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του. Το μήνυμα της βραδιάς είναι: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», ο ήρωας της βραδιάς, ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα. Στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να κάνει χρήση των ΜΜΜ ή να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του.

Πανευρωπαϊκά, 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (ETSC). Στη χώρα μας, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η στάση των συμπολιτών μας απέναντι στην οδήγηση και το αλκοόλ με τους 9 στους 10 οδηγούς να αναφέρουν τη μέθη ως τον βασικότερο κίνδυνο στο δρόμο ενώ δηλώνουν πως οδηγούν ακόμα κι όταν έχουν καταναλώσει 2,7 ποτήρια, τη μεγαλύτερη κατά μέσο όρο ποσότητα αλκοόλ στην Ευρώπη (Ευρωβαρόμετρο).

Η 12η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία -όπως κάθε χρόνο- διαθέτει τα αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις.