Μέχρι την επόμενη πλημμύρια, έχουμε καιρό...

4 χρόνια μετά δεν έχουν αποζημιωθεί οι πλημμυροπαθείς των νοτιοχώρων
Τετ, 05/11/2014 - 16:00

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική έφεραν στη μνήμη τους τα γεγονότα της 18ης Οκτωβρίου του 2010, όταν μάλιστα στην περιοχή τους χάθηκε και ένας άνθρωπος από το ορμητικό νερό, ο Νίκος Λατουσάκης.

Από τότε πέρασαν 4 χρόνια κι ακόμα περιμένουν να αποζημιωθούν 18 πλημμυροπαθείς των νοτιοχώρων.

Ο Γιάννης Κοκαράκης, ένας εξ’αυτών, φρόντισε να το θυμίσει με ραδιοφωνική του παρέμβαση στο Ράδιο «Α», περιγράφοντας το πώς μέσα σ’αυτήν την 4ετία παραπέμπονται από τον Άννα στον Καϊφα, κι ενώ στην υπόλοιπη Χίο που επλήγη τότε δόθηκαν οι όποιες αποζημιώσεις, στην περίπτωσή τους είναι ακόμα στην αναμονή, ενώ περνώντας από επιτροπή σε επιτροπή, το ποσό που δικαιούνται μειώνεται συνεχώς.

Για το θέμα ενημέρωσαν τη νέα Περιφερειακή Αρχή, από την οποία περιμένουν να κινήσει τα νήματα για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Πάντως ο Γιάννης Κοκαράκης φαίνεται αρκετά προσγειωμένος στην ελληνική πραγματικότητα, ελπίζοντας ότι τουλάχιστον, αν αποζημιωθούν ποτέ, θα καταφέρουν να βγάλουν τα έξοδα για τον ΦΠΑ που πλήρωσαν για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις τους ή στα σπίτια τους από την πλημμύρα του 2010!

Σχετικά Άρθρα