Το μήνυμα του καπ. Παν. Τσάκου στην πρώτη δενδροφύτευση της TREEBANK στη Χίο

Τετ, 13/12/2023 - 18:15

Την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, το Κοινωφελές Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος" – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δεντροφύτευση της TREEBANK στην Χίο, μιάς πρωτοπόρου πράσινης «Τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα γιά αναδάσωση.

Με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 70 εθελοντών από το Ίδρυμα, το Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ, το «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα και τον Όμιλο Εταιρειών Τσάκου, φυτεύτηκαν, σε μιά μέρα, 430 δενδρύλλια, στη μνήμη της Συνιδρύτριας του Ιδρύματος Ιατρού Δρ. Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου στην περιοχή του Κορακάρη, ΒΔ της πρωτεύουσας του νησιού, του πιό κοντινού δασικού πυρήνα στην πόλη της Χίου. Στόχος της εξόρμησης, στην οποία πήραν μέρος και φίλοι του Ιδρύματος, ήταν να πρασινίσει το νησί και, συγχρόνως, να ευαισθητοποιηθεί το κοινό στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Η εν λόγῳ πρωτοβουλία συνιστά την τρίτη μείζονα επιχείρηση δεντροφύτευσης στη Χίο, στην οποία έχει αποδυθεί το Ίδρυμα. Είχε προηγηθεί δεντροφύτευση της περιοχής του Θόλους στη μνήμη της θυγατρός του Καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου Μαρίας το 2014 και δεύτερη δεντροφύτευση στη μνήμη του αδελφού του Ηλία, στην περιοχή της Λαγκάδας το 2016.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Καπετάν Παναγιώτης Ν. Τσάκος είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση το Ίδρυμα μας ανέλαβε τη δεντροφύτευση της περιοχής Κορακάρη – μία πρωτοβουλία που προστίθεται στις άλλες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που αποτελούν προτεραιότητα της οικολογικής μας συνείδησης στην προσπάθεια μας να συμβάλλουμε στην προστασία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος του νησιού μας κατά της κλιματικής αλλαγής και, συγχρόνως, στον εξωραϊσμό του χιακού τοπίου, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του να χαίρονται τις ομορφιές του σε ένα καθαρότερο και υγιεινότερο περιβάλλον».  

Το Ίδρυμα ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή και υποστήριξη τους. Ήδη η TREEBANK έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.130 δέντρα επικειμένων νέων δεντροφυτεύσεων στον καινούργιο χρόνο, η πρώτη των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου 2024. Ελπίζουμε στις 14 Ιανουαρίου 2024 να έχουμε 1.130 δεντροφυτευτές και πολλάπλασια δέντρα προς φύτευση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 22710-81970.

Σχετικά Άρθρα