
Πόσο εθισμένοι είναι οι έφηβοι στο Διαδίκτυο; Πώς μπορούν οι γονείς να αναγνωρίσουν αν το παιδί τους παρουσιάζει σημάδια εθισμού και ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος να το αντιμετωπίσουν;
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα πάνω στα οποία στηρίχτηκε η ομιλία του παιδοψυχίατρου του Νοσοκομείου Χίου Γ. Πυλαρινού, στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ομήρειο.
Ο κ. Πυλαρινός αναφέρθηκε στις αλλαγές συμπεριφοράς, που πρέπει να προσέξουν οι γονείς, στον πανικό που δεν χρειάζεται να κυριαρχήσει στην οικογένεια και τέλος στην σωστή συμβουλευτική στήριξη, που μόνο ένας ειδικός μπορεί να προσφέρει.
Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε έθιμο στο διαδίκτυο, ενώ η Χίος έχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 15% των έφηβων.
Αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με γονείς έφηβων που παρακολούθησαν την εκδήλωση.










































