Χίος, Κυριακή 25 Αυγούστου

"Νέες τεχνολογίες και ανθρώπινος παράγοντας στην ιατρική"

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ Α.Π.Θ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 09/04/2019 - 14:41

Συνδιοργανώνεται από την Α' Χειρουργική κλινική του Α.Π.Θ. και το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ημερίδα με θέμα "Νέες τεχνολογίες και ανθρώπινος παράγοντας στην ιατρική", το Σάββατο στις 20 Απριλίου στις 10.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο "Γιάννης Καράλης" του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η ημερίδα περιλαμβάνει ευρύ θεματολόγιο, που θα ασχοληθεί με την παρουσίαση νέων ιατρικών τεχνολογιών, αλλά και την εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων που προέρχονται από τις επιστήμες της διοίκησης, στην διαχείριση και βελτίωση των ιατρικών διεπιστημονικών ομάδων, όπως και τις νομικές επιπτώσεις από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η χρησιμότητα των πορισμάτων της ημερίδας -παρά τον ιατρικό της προσανατολισμό- θα ωφελήσει όχι μόνο όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας (ιατροί νοσηλευτές διοικητικοί), αλλά και ευρύτερα τα μέλη μιας ομάδας σε ένα οργανισμό ή επιχείρηση δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, είναι ανοικτή στο κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Κλήθηκε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο περιστατικά
Σάβ, 24/08/2019 - 23:42
Παρά τη έγκαιρη μεταφορά ο 58χρονος κατέληξε

Οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και τα προβλήματα που δημιουργεί το γεγονός ότι το υπάρχον προσωπικό επαρκεί μόνο για μια βάρδια, φάνηκε και σήμερα στις 9.30 μ.μ. όταν το ασθενοφόρο κλήθηκε στην Αγία Ερμιόνη για ένα καρδιολογικό περιστατικό. Ενώ βάδιζε στο σημείο του συμβάντος σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στα Ταμπάκικα, όπου χτύπησε οδηγός δικύκλου και παρέμεινε στο σημείο, μέχρι να επιστρέψει το μοναδικό ασθενοφόρο από το πρώτο συμβάν και να τον παραλάβει.

Ευτυχώς τα τραύματα του δεν ήταν σοβαρά, αλλιώς δεν θα ήταν απίθανο να χάσει και τη ζωή του περιμένοντας στην άσφαλτο το ασθενοφόρο, 200 μέτρα από το Νοσοκομείο της Χίου!

Σημειώνεται ότι η νέα Κυβέρνηση υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με προσωπικό, τουλάχιστον για δύο ασθενοφόρα στην βάρδια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έκανε απολύτως τίποτα.