«Ο ΑΟΤΑ θα δώσει αναπτυξιακή πορεία στον Δήμο χωρίς να επιβαρύνει του δημότες»

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 02/09/2021 - 14:43

Ως ένα πολυεργαλείο που θα αξιοποιήσει στο έπακρο ευρωπαϊκούς πόρους για σημαντικά έργα στο Νομό Χίου, χαρακτήρισε τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χίου Αντώνης Ζερβάκης, προσθέτοντας ότι αυτή την στιγμή το ποσοστό απορροφητικότητα του Δήμου Χίου ευρωπαϊκών πόρων είναι στο 30%.

«Για την επόμενη προγραμματική περίοδο πρέπει το ποσοστό απορρόφησης να ανέβει κι άλλο και αυτό μόνο με την σύσταση του Αναπτυξιακού οργανισμού μπορεί να γίνει καθώς θα «ξεφορτώσει» τους υπάλληλους κυρίως την Τεχνικής Υπηρεσίας που σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Ζερβάκης τρέχουν και δεν προλαβαίνουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Οργανισμός θα χρηματοδοτηθεί αρχικά από τους δήμους Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με το ποσό των 180.000 ευρώ ενώ στην συνέχεια θα αυτοχρηματοδοτείται από τα έργα που θα αναλαμβάνει χωρίς να κοστίζει στο Δημοτικό ταμείο.

Ο κ. Ζερβάκης υπεραμύνθηκε της δημιουργίας του Οργανισμού υπογραμμίζοντας ότι πολλοί Δήμοι σε όλη τη Ελλάδα έχουν μπει σε αυτή την διαδικασία υποστηρίζοντας ότι όλα τα στελέχη και οι υπάλληλοι θα πληρώνονται  με όρους και συμβάσεις ιδιωτικής επιχειρήσεις και χαμηλότερα από αντίστοιχους δημοτικούς υπάλληλους.

Αναφορικά με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί αν και η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής δεν πραγματοποιεί λόγω αποχής των αντιπολιτεύσεων τότε το θέμα θα επανέλθει σε τρίτη συνεδρίαση για την διεξαγωγή της οποίας απαιτείται το 1/3 του σώματος δηλαδή 14 δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

o_aota_tha_dosei_anaptyxiaki_poreia_sto_dimo_horis_epivarynsi_dimoton

Σχετικά Άρθρα