Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Ο Μάγειρας πήγε πίσω στην Λαγκάδα ! Έγινε αποκαθήλωση της αφίσας!

Πέμ, 10/10/2019 - 19:49

Δεν ξέρω εάν ανήκει η Λεωφόρος Ενώσεως στην Δημοτική αρχή ή στην Pεριφέρεια, αλλά μπράβο που επιτέλους μετά ακριβώς από τρε;iς μήνες μετά από τά δημοσιεύματα στά  ΜΜΕ έγινε η aποκαθήλωση της kρεμαστής αφίσας από την κολώνα της ΔΕΗ!

Πολλές φορές με την ανοχή της Δημοτικής αρχής, πολιτιστικοί σύλλογοι σωματεία και φορείς τοποθετούν πανό και αφίσες σε διάφορα σημεία της πόλης, κάτι που εκ του νόμου απαγορεύεται.

Και το θέμα είναι να γίνομε κανονικήγ χώρα, που λέει και ο... Πρωθυπουργός.

Απαγορεύεται ναί ή όχι; Αφού απαγορεύεται τέλος, δεν κρεμάει κανείς τίποτα. Κι' αν κρεμάσει τα κατεβάζει ο Δήμος την επομένη και του στέλνει και το πρόστιμο.

Αλλιώς σε δουλειά να βρισκόμαστε.

 Χίος 10 Οκτωβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.