Οι Φραγκομαχαλούσοι ζητούν τη σύνδεση της Μητροδώρου με την Αλλατίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 24/09/2020 - 14:59

Λίγα μέτρα δρόμου χωρίζουν τις οδούς Μητροδώρου και Αλλατίου αλλά 15 χρόνια τώρα η απόσταση αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί.

Ο Πρόεδρος του Δεσμού Φραγκομαχαλά, Ιάκωβος Μπριλής επαναφέρει το ζήτημα στο προσκήνιο και θυμίζει ότι απ’ όταν έγινε η μονοδρόμηση της οδού Μονομάχου υπήρχε πρόβλεψη η κάθοδος από τον Φραγκομαχαλά στην πόλη να γίνεται από την Μητροδώρου, μέσω της Αλλατίου.

«Κατασκευάστηκε ένα τμήμα του δρόμου και μετά σταμάτησε λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που υπάρχει στην περιοχή. Έχουν περάσει 15 χρόνια και τα 60 μέτρα που υπολείπονται δεν έχουν κατασκευαστεί», ανέφερε λέγοντας ότι θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να ενημερωθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ο ίδιος τόνισε ο συγκεκριμένος δρόμος εκτός από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής θα εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους και συναλλασσόμενους με τις 6 περιφερειακές υπηρεσίες που στεγάζονται στο Κολλέγιο.

Αφορμή για την επαναφορά του ζητήματος από το Σύλλογο, που είχε πρωτοστατήσει για τη μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου προς Φραγκομαχαλά αλλά και για την αξιοποίηση του Κολλεγίου, αποτέλεσαν οι εργασίες καθαρισμού που έγιναν στα πρανή του ΕΥΟΔΟΣ από την Περιφερειακή Ενότητα με τον κο Μπριλή να επισημαίνει ότι μετά τον καθαρισμό των χόρτων αποκαλύφθηκε ότι η περιοχή -και με ευθύνη των κατοίκων- είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, παροτρύνοντάς τους να μεριμνήσουν για την μη επανάληψη του φαινομένου.

 

katharismos_ston_eyodo_-_aparaititi_i_syndesi_mitrodoroy_kai_allatioy

Σχετικά Άρθρα