Οι Χιώτες δίνουν το αίμα τους για τους τραυματίες στα Τέμπη

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 02/03/2023 - 09:56

Άμεση είναι η ανταπόκριση των Χιωτών στο κάλεσμα που απηύθυναν φορείς της Χίου - Ιατρικός Σύλλογος, ΣΕΣΝΟΧ, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων κ.α.- για προσφορά αίματος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου μόλις τις δύο πρώτες ώρες -από τις 8 έως τις 10 το πρωί- είχαν ήδη αιμοδοτήσει 15 άτομα και η προσέλευση είναι συνεχής, όπως είπε στην "Α" η προϊσταμένη του τμήματος, Άννα Σωτηρίου.

Οι αιμοληψίες θα γίνονται μέχρι τις 2 το μεσημέρι

Χωρίς  δεύτερη σκέψη φοιτητές από την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου προσήλθαν στο χώρο της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου για να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπτη.

Οι ίδιοι δήλωσαν συγκλονισμένοι από το  δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε νέους ανθρώπους.

Συνέχεια ενημέρωσης 12.10 μ.μ.: Όπως ανέφερε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" η κυρία Σωτηρίου έχουν ήδη αιμοδοτήσει 45 άτομα και συνεχίζεται η προσέλευση.

"Είναι συγκινητικό αυτό που συμβαίνει. Ευχαριστούμε τον κόσμο", σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα ακολουθείται μια ορθολογική διαχείριση των αιμοδοτών,  με δεδομένο ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχείς και έχουν διάρκεια, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει κατανομή αυτής της διάθεσης ώστε να εξασφαλιστεί συνεχής ροή αιμοδοτών και το επόμενο διάστημα.

Από το απόθεμα αίματος που έχει το Τμήμα στο "Σκυλίτσειο" θα σταλούν στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μονάδες και σήμερα και αύριο.

Επίσης αύριο έχει προγραμματισμένη αιμοδοσία στην 96 ΑΔΤΕ και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου 8 π.μ.  με 1.30 μ.μ., αλλά και όσοι το επιθυμούν να μετέχουν στην αιμοδοσία που θα γίνει την Κυριακή, μετά τις 9.30 π.μ. στο Δαφνώνα.

 

me_megali_proseleysi_ethelontiki_aimodosia_gia_traymaties_tempon

Σχετικά Άρθρα