Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Οι νικητές της γιορτής Ψαράδων των Μεστών

Κυρ, 18/08/2019 - 20:08

Μπορεί να… ξεψάρισαν στα Μεστά, αλλά η γιορτή των Ψαράδων στον Λιμένα, τα είχε όλα.

Και συμμετοχή και οικολογικό μήνυμα και κακαβιά με ψάρι ψητό και γλέντι μέχρι πρωίας, με κατανάλωση σούμας και… διαγωνισμό, διότι θεωρητικά στον Λιμένα καταναλώθηκαν όσα ψάρια ψαρεύτηκαν.

Έτσι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Κριτικής Επιτροπής υπήρχαν δύο κατηγορίες διαγωνιζομένων.

Οι μεγάλοι και οι … μικροί.

Αρχίζοντας από τους δεύτερους στον διαγωνισμό πήραν μέρος 14 παιδιά και πρώτος αναδείχθηκε ο Ειρηναίος Ρεντούλης αφού έπιασε συνολικά 1,350 γραμμάρια ψάρια.

Από τις μεγαλύτερες τώρα ηλικίες πρώτος αναδείχθηκε ο Γιάννης Πρωάκης με 4,5 κιλά ψάρια, δεύτερη η ομάδα των Νικόλαου Μηναδάκη, Βαγγ. Λιβανού και Κώστα Λιβανού με 3,5 κιλά ψάρια και τρίτος ο Κώστας Προμπονάς με 1,100 γραμμάρια ψάρια.

Άντε και το χρόνου.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 18:59

Σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναστάτωσε τη Λέσβο και ιδιαίτερα τις ανατολικές της ακτές στις 6:10 μ.μ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή του Ακχισάρ της δυτικής Τουρκίας, 109 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με το ίδιο επίκεντρο έχουν γίνει συνολικά πέντε σεισμοί με ένταση πάνω από 4,8 Ρίχτερ. Με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, έντασης 5,3 βαθμών. Επίσης έχουν γίνει και δεκάδες μετασεισμοί μικρότερης έντασης.