Οικονομική στήριξη Εργατικού Κέντρου Χίου στους πλημμυροπαθείς

Παρ, 08/09/2023 - 14:38

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου ενημερώνει ότι σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές ως ελάχιστη συνεισφορά στην προσπάθεια προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης.

"Η επόμενη μέρα αφήνει ένα τεράστιο κενό στην κάλυψη βασικών αναγκών και την αποκατάσταση των υποδομών και του περιβάλλοντος, που οφείλουμε να καλύψουμε με το ενδιαφέρον και την ανθρωπιά μας. Ενώνουμε δυνάμεις όλοι για να βοηθήσουμε να ξαναγεννηθεί το αύριο για εκείνους τους ανθρώπους που είδαν τους ανθρώπους τους και τις περιουσίες τους να χάνονται και τους κόπους μιας ζωής να αφανίζονται μέσα στην καταστροφική μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδικαλιστικός φορέας.

Εκτός από το Εργατικό Κέντρο ανακοίνωση εξέδοσε και το Νομαρχ. τμήμα της ΑΔΕΔΥ τονίζοντας:  

Για μΓια ακόμη μια φορά γινόμαστε με τον πιο τραγικό τρόπο στο «ίδιο έργο θεατές». Χωριά  σε ολόκληρη την Θεσσαλία, τη Μαγνησία, πνίγονται από την ανυπαρξία, εδώ και χρόνια, των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, από το ανεπαρκές δίκτυο όμβριων υδάτων, από τις κακοτεχνίες.

         Όπως και στις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές ανά τόπους τα έργα προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας τα θεωρούν “κόστος”, ενώ την ίδια στιγμή πασχίζουν για τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται στο “όφελος” των επιχειρηματικών ομίλων. 

         Χτίζουμε τείχος αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πλημμύρες και την εγκληματική πολιτική τόσων χρόνων που αφήνει τη ζωή μας αθωράκιστη χωρίς μέτρα προστασίας.

Είδη πρώτης ανάγκης :

-  Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα)

-  Χυμούς

-  Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α)

-  Φρυγανιές – Παξιμάδια

-  Μπισκότα – Κρουασάν – Μπάρες δημητριακών – Παστέλια

-  Είδη ατομικής υγιεινής (Πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας)

Σχετικά Άρθρα