Χίος, Δευτέρα 22 Ιουλίου

"Ολοι μαζί μπορούμε...για την γνώση" των ενηλίκων

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΚΕΒ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 06/03/2019 - 13:14

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν 25 ενήλικες το πρόγραμμα «Όλοι μαζί μπορούμε… για την γνώση» του  ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με την ΠΕΚΕΒ και το ΕΠΑΛ Βροντάδου.

Οι ενήλικες μαθητές, στην πλειονότητα  τους άτομα άνω των 60 ετών, κάθισαν στα θρανία προκειμένου να μάθουν τον απέραντο κόσμο του διαδικτύου και την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσω την μοναξιά μου, χωρίς να γίνομαι βάρος στα παιδιά μου», ανέφερε μια μαθήτρια, ενώ ως ένα απαραίτητο επαγγελματικό εργαλείο, χαρακτήρισε το διαδίκτυο, επαγγελματίας που στερείται γνώσεων στην χρήση του.

Όλοι οι μαθητές μίλησαν με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας τις… πόρτες που ανοίγει, στην καθημερινότητα τους.

«Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτό το κενό που υπάρχει στην ηλικία αυτή, αναφορικά με την χρήση του διαδικτύου», ανέφερε ο εκπαιδευτής του τμήματος, Γιάννης Μεννής,  ευχαριστώντας το ΣΚΑΪ, την ΠΕΚΕΒ και το ΕΠΑΛ  Βροντάδου για αυτή την πρωτοβουλία.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 22/07/2019 - 13:18

Αυτά είναι η ζωή στη Βόρεια Χίο, που εκφράζεται στη συνέχεια της μέσα απ’ τα μικρά παιδιά.

Αυτά επέλεξε και φέτος να τιμήσει ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, δίνοντας τους ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, το δώρο όπως τους είπε της Αγίας Μαρκέλλας, που απλόχερα συμπλήρωσε δίνει σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος, αφού πολλά απ’ τα παιδιά, είναι Αλβανικής καταγωγής.

Έτσι με αυτό τον συμβολικό και ουσιαστικό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρωϊ ο Παγχιακός γιορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας, παρουσία πολλών πιστών ενώ αρκετοί επίσης παρακολούθησαν και τον χθεσινό Εσπερινό, όπου χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερόθεος και Χίου κ. Μάρκος.

Στην σημερινή πάνδημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο υπουργός Νότης Μηταράκης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς, ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, η Εισαγγελέας Στ. Σπυριδατή, η Λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Γιάννης Βουράκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Υποστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης, πρώην Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ κ.α.

Σημειώνεται ότι η όλη τροχονομική οργάνωση, που συντόνιζε ο Διοικητής Τροχαίας Π. Καλανδρόπουλος υπήρξε άψογη.

eortasmos_agias_markellas-22_ioylioy_2019