Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

«Ουδέν πρόβλημα» ανέφεραν από το πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας

Επιβαίνουν 700 μετανάστες!
Τρί, 30/12/2014 - 14:29
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο που εξέπεμψε SOS είναι το φορτηγό Blue Sky M  
Δεν ανέφερε πρόβλημα ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου που έπλεε δυτικά της Κέρκυρας σε επικοινωνία που υπήρξε μαζί του από ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, το ελικόπτερο πέταξε πάνω από το πλοίο και μετά από επικοινωνία με τον καπετάνιο του σκάφος, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.  

Το πλοίο, κατά πληροφορίες, μεταφέρει εκατοντάδες σύρους μετανάστες.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός, καθώς επιβάτης του πλοίου κάλεσε μέσω κινητού στον τηλεφωνικό αριθμό 112 και ανέφερε κίνδυνο πάνω στο πλοίο.

Η κλήση έγινε προς τις ιταλικές αρχές, οι οποίες στη συνέχεια ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές.

Πληροφορίες ανέφεραν πως στο φορτηγό πλοίο επιβαίνουν και ένοπλοι.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως πιθανώς προκειται για σύρους πρόσφυγες που εγκαταλείφθηκαν από τους διακινητές τους.

Στο σημείο σπεύδει η φρεγάτα «Ναβαρίνο» και ένα πλωτό του Λιμενικού.

Σάβ, 15/08/2020 - 08:49

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου σε συνέχεια των προσπαθειών του να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το θέμα των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων, πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμολίων ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 09 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:00. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμολίων, την κα Κατερίνα Γεωργιακώδη, την κα Βούλα Φωτεινού και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας των Αρμολίων κο Κυριάκο Γιαγκουδάκης, για την οργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Εμείς και τα ζώα» που πραγματοποιήθηκε, στην πάνω πλατεία των Αρμολίων. Ευχαριστεί επίσης θερμά, τον κτηνίατρο κο Εμμανουήλ Βουγαζιανό, για την  παρουσίαση που μας παραχώρησε αναφορικά με την ιατρική φροντίδα των κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων.

Ειδική μνεία οφείλει να γίνει στον κ. Γεώργιο Κλαμενάκη, Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του αλλά επιπρόσθετα γιατί είναι σε κάθε δράση μας αρωγός.

Ευχαριστούμε θερμά, που δόθηκε βήμα στο Σύλλογο, ώστε να ακουστούν προβληματισμοί, προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης αυτών.

Ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια και ενδιαφέρον κι από άλλες τοπικές κοινότητες αναφορικά με το θέμα των ζώων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι κάτοικοι συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη στείρωση 20 αδέσποτων γατών.