Παραλιακό Μέτωπο: Η ...σωστή αρχή είναι το "ήμισυ του παντός"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΟΝΤΑΡΙ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 05/10/2020 - 14:24

«Ναυαρχίδα» των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για να αλλάξει η Χίος, χαρακτήρισε το έργο της διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου από Δασκαλόπετρα μέχρι Κοντάρι, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε σχετικά με τον έργο.

«Βάζουμε το όραμα επί τάπητος για να αλλάξουμε την Χίο», τόνισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι απαιτείται πολύς χρόνος για να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο έργο, αλλά το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσει σωστά.

Για ένα σύνθετο έργο με μεγάλες απαιτήσεις και δύσκολες αδειοδοτήσεις, έκανε λόγο  ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χίου Λευτέρης Παπαλάνης τονίζοντας ότι «το κλειδί είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ιδεών» και επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε.

«Το κλειδί για πολλά έργα που δεν έγιναν στην Χίο, είναι ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμένος  ιδεών που δεν θα βασίζεται μόνο στην αρχιτεκτονική προσέγγιση αλλά θα γίνει σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες ς όπως πχ περιβαλλοντολόγους και μηχανικούς  για να πατάει στη γη το σχέδιο», υπογράμμισε ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Την ίδια εικόνα ενός δύσκολου, μακρόπνοου και απαιτητικού έργου έδωσαν και οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες του Δήμου Χίου, τονίζοντας τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν, το μέγεθος του έργου αλλά και τις συνεργασίες που πρέπει να εξασφαλίσει για να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης Παύλος Καλογεράκης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της αποδοχής αυτού του σχεδιασμού από την τοπική κοινωνία  αναφέροντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδριάσεις της επιτροπής διαβούλευσης έτσι ώστε κάθε φορέας και πολίτης να μπορεί να τοποθετηθεί για το θέμα.

Οι αντιδήμαρχοι, τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, Οικονομικών Χάρης Μπουρνιάς και Ομηρούπολης Σιδερής Ντομάτας, υποστήριξαν την αναγκαιότητας του έργου, αναγνώρισαν τις δυσκολίες λέγοντας ότι χρειάζεται ένας αγώνας δρόμου αλλά ταυτόχρονα συμφώνησαν με τον Δήμαρχο Χίου, ότι θα αλλάξει την Χίο.

Πρώτο βήμα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν η ένταξη στο Τεχνικό πρόγραμμα 2021 κωδικού για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο  ενώ επόμενο βήμα οι μελέτες για καθένα από τα περίπου ς 22 τμήματα του έργου.

«Το εγχείρημα που ξεκινάμε είναι μεγάλο αλλά κάποτε πρέπει να ξεκινήσουμε να υλοποιούμε ότι οραματιζόμαστε για τον τόπο μας», υπογράμμισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης λέγοντας ότι απαιτείται

«Συνεργασία, Λογική και Πίστη για ότι κάνεις».

 

stohos_mas_na_allaxoyme_tin_hio

Σχετικά Άρθρα