Χίος, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

Παρουσία Μηταράκη η Γενική Συνέλευση των Ναυτικών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 28/09/2019 - 12:54

Απαντήσεις σε δεκάδες ερωτήματα και αγωνίες των ναυτικών, συνταξιούχων και εν ενεργεία, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, στη γενική συνέλευση των ναυτικών το πρωί του Σαββάτου 28/9/1/ στο Εργατικό Κέντρο Χίου.

Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος και από τον πρόεδρο του ΝΑΤ, δέχτηκε ερωτήσεις από τους παριστάμενους για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περικοπή στις συντάξεις, οι όποιες αυξήσεις προβλέπονται θα δοθούν σε βάθος χρόνου, ενώ κυρίως για τις συντάξεις χηρείας υπογράμμισε ότι ήδη έχει αποκατασταθεί η «αδικία» που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Ξεκάθαρος ήταν ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων  για το θέμα της στελέχωσης του ΝΑΤ με γιατρούς, ένα πάγιο αίτημα των ναυτικών, για το  οποίο ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι ο Οίκος Ναύτη από το 2012 δεν παρέχει υπηρεσίες υγείας εντούτοις κάθε μορφή παρεχόμενης υπηρεσίας μπορεί να γίνεται μόνο σε κτήρια που ανήκουν στο υπουργείο Υγείας.

«Αυτό που θα κάνουμε για τους χιλιάδες χιώτες ναυτικούς είναι να δημιουργήσουμε μέσα στο κτήριο του ΕΟΠΥΥ μια μονάδα και μια γραμματεία αποκλειστικά και μόνο για τους ναυτικούς, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση να είναι ταχύτατη και χωρίς αναμονές», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι τέτοια δομή λειτουργεί ήδη στον Πειραιά.

«Αντιλαμβάνομαι το συναισθητικό σας δέσιμο με το κτήριο του Οίκου Ναύτη στη Χίο αλλά για να μπουν εκεί γιατροί θα πρέπει να το παραχωρήσετε στο υπουργείο Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την παραχώρηση τμήματος του κτηρίου του Οίκου Ναύτη στην ΑΕΝ Μηχανικών ο Νότης Μηταράκης τάχθηκε υπέρ αυτής της πρότασης, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση 50 Χιωτόπουλα που επιθυμούν να έρθουν με μεταγραφή στη Χίο δεν θα μπορέσουν, καθώς η ΑΕΝ Μηχανικών δεν έχει τις απαιτούμενες αίθουσες.

«Δεν είναι "ξένα" με τη ναυτική οικογένεια τα παιδιά που θα χρησιμοποιήσουν τον τρίτο όροφο του κτηρίου», είπε χρακτηριστικά.

Οι ναυτικοί που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα προέβαλαν αντιρρήσεις ενώ ακούστηκε και η άποψη για παραχώρηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του χώρου στην Ακαδημία.

Αποσπάσματα από τη γενική συνέλευση των ναυτικών στην εκπομπή «Χία Ναυτιλία» της Παρασκευής 4/10/19.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 19/11/2019 - 20:58

Είχα γράψει και προχθές για την βρωμιά και τήν δισωδία που αυτές τις μέρες μετά τις βροχές έχει ο Παρθένης !

Αλλά το σημερινό θέαμα αποκαλύπτει την τοξικότητα του νερού που ίσως χύνεται στην θάλασσα με τα λύματα ( κοινώς σκατά) που έχουν κατακλύσει την κοίτη του ποταμού που υπάρχουν πολλά μικρά ψαράκια πού όταν μεγάλωναν ήταν οι κέφαλοι που βλέπαμε.

Σήμερα εκατοντάδες νεκρά ψαράκια σαν ξυλόπροκες επιπλέουν στην επιφάνεια του υποτιθέμενου υδροβιότοπου !

Ας ελέγξουν οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες υγείας την μόλυνση του περιβάλλοντος και της περιοχής.

Για να κάνετε και εσείς χιούμορ και να μην ψυχοπλακοθείτε θα σας αναφέρω μια πραγματική παλαιά αληθινή ιστορία, που μου θύμισαν τα νεκρά ψαράκια πού μου φάνηκαν σάν ξυλόπροκες.

Πάνω από ένα από τα ξυλουργικά εργαστήρια που κατασκεύαζαν από έπιπλα μέχρι πορτοπαράθυρα της εποχής εκείνης δεν θά αναφέρω πού ακριβώς για να μην ζωγραφίσω πρόσωπα και θιγούν αθώοι με την καχυποψία, που μας επιρεάζει η σημερινή εποχή, κατοικούσε έγγαμος ιερέας ανδροπρεπής και κοτσονάτος.

Το δάπεδο ήταν ως συνήθως με μεγάλες τάβλες πάνω σε δοκάρια. Ήταν παλαιό τό σπίτι και τα ξύλα είχαν την φθορά του χρόνου. Τα κρεβάτια ήταν οι περίφημες καριόλλες με σιδερένια πόδια. Θέλεις ή σκουριά από τα σίδερα θέλεις η σαπίλα στις τάβλες του δαπέδου ήταν  η αιτία που θα αναλύσω και έχω γράψει και στον τίτλο.

Ενώ βρισκόταν ο υπερδραστήριος παπάς σε σγαστή συνύπαρξη με την παπαδιά και ήταν η παντιέρα σ'όλο τό μεγαλείο της έσπασαν οι τάβλες του πατώματος και βρέθηκε ο παπάς κάτω στο ξυλουργικό εργαστήριο πεσμένος ανάσκελα ευτυχώς πάνω σε ροκανίδια και τά πριονίδια και δεν κτύπησαν τά κόκαλα του!

Έμειναν όλοι οι ξυλουργοί με το στόμα ανοιχτό γεμάτοι έκπληξη ! Αλλά ο παπάς δεν έχασε την ψυχραιμία του και τους έκλεισε το στόμα με την εξής φράση !

Δείχνοντας με το χέρι του αυτό πού πήγε να κρύψει τους λέει ( εξ ουρανού κατήλθον ίνα αγοράσω ξυλόπροκες και ιδού το δείγμα ) . Βέβαια δεν είχε καμία παρανομία αλλά το θέαμα και μόνο ήταν ξεκαρδιστικό. Αφού βρακώθηκε συνεννοήθηκε να μείνει μεταξύ τους η ιστορία αυτή της άτυχης στιγμής του παπά . Αλλά πάντα υπάρχουν οι καλοθελητές που ανοίγουν το στόμα τους . Να με συγχωρέσουν οι φίλοι μου Ιερείς αλλά η ιστορία είναι αληθινή καί τά νεκρά ψαράκια μου θύμισαν τις ξυλόμπρουκες !

Καλό βράδυ ! Χίος 19 Νοεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης