Πέθανε αβοήθητος συμπολίτης μας επειδή το ασθενοφόρο δεν είχε οδηγό!

Κυρ, 23/01/2022 - 18:41

Σε μέγα... μεσανατολικό ζήτημα αναδεικνύεται η ανικανότητα του υπουργείου Υγείας να στελεχώσει το ΕΚΑΒ στο νησί μας.

Έτσι με ανακοίνωση του το Σωματείο εργαζομένων στο ΕKAB Χίου καταγγέλλει ότι το μεσημέρι του Σαββάτου το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τρία περιστατικά, σε διάρκεια μισής ώρας, εκ των οποίων το ένα στα Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να χαθεί αβοήθητος συμπολίτης μας.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ εκφράζουν τα συλληπητήρια τους, τονίζοντας ότι πριν ένα μήνα ακριβώς είχαν τονίσει ξανά ότι δεν υπάρχει προσωπικό στην υπηρεσία τους, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή πρόοδος επί του ζητήματος αυτού.

Αναλυτικά σημειώνουν στην ανακοίνωση τους: 

"Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αδυναμίας του ΕΚΑΒ Χίου να επέμβει άμεσα στα επείγοντα περιστατικά του νησιού. Το μεσημέρι του Σαββάτου 22.01.2022 το ένα ασθενοφόρο που είχε βάρδια για ολόκληρο τον νομό έπρεπε να επέμβει σε διάστημα μισής ώρας σε τρία επείγοντα περιστατικά, εκ των οποίων το ένα στα Καρδάμυλα της Χίου. Δυστυχώς αποτέλεσμα αυτού ήταν να χαθεί αβοήθητος ένας συνάνθρωπός μας.

Ένα μήνα μετά την τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου μας για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου και η κατάσταση παραμένει ίδια. Οι λιγοστοί διασώστες που επιχειρούν καθημερινά στη Χίο αδυνατούν να καλύψουν τον όγκο των επειγόντων περιστατικών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Χίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια  του  θανόντος Α. Γ."

Το θέμα επισημαίνει με ανακοίνωση της η "Συμμαχία Αξιών" σημειώνοντας: 

"Στη Χίο του 2022, στη Χίο της Ευρώπης, στη Χίο, που όλα τα μεγάλα έργα είναι σε "εξέλιξη" και τα εκατομμύρια του Ταμείου Αλληλεγγύης ρέουν αστείρευτα για να μετατραπεί το νησί μας σε φυλακή της Ευρώπης, δεν έχουν καταφέρει να λύσουν ένα πολύ μικρό πρόβλημα όπως αυτό της πρόσληψης ικανού αριθμού προσωπικού για τα ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ. Έτσι αν δύο συνάνθρωποι μας χρειαστούν ταυτόχρονα ασθενοφόρο για κάτι πολύ σοβαρό και επείγον ο ένας από τους δύο πρέπει να περιμένει επειδή δεν υπάρχει προσωπικό για  δεύτερο ασθενοφόρο στη βάρδια.

Πόσους  συνανθρώπους μας πρέπει να χάσουμε  ακόμα για να βρεθεί επιτέλους λύση; Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να προβεί σε προσλήψεις έτσι ώστε το ΕΚΑΒ στη Χίο να αποκτήσει και δεύτερο ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένα οχήματα και να μην υπάρχει προσωπικό να τα χρησιμοποιήσει.

Μέχρι μάλιστα να δοθεί οριστική λύση, καλούμε την Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή να ενισχύσει με προσωπικό το ΕΚΑΒ Χίου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014 - 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020."

 
 

 

Σχετικά Άρθρα