Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Ποδηλασία την Κυριακή από τον δήμο Χίου και του "Ποδηλάτες"

Τετ, 25/09/2019 - 15:00

Θα γεμίσει… ποδήλατα το Κέντρο της Πόλης το πρωί της Κυριακής καθώς ο Δήμος Χίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ποδηλάτες».

«Ένας βασικός στόχος της δράσης είναι να πείσουμε τους πολίτες να αφήσουν τουλάχιστον στην Κυριακή τα αυτοκίνητα τους και να κατέβουν στο κέντρο με το ποδήλατο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Παιδείας Γιώργος Πατεριμός.

Στην δράση μπορούν να συμμετέχουν τόσο ενήλικες όσο και παιδιά έως 12 ετών ενώ για τα μικρότερα παιδιά  απαιτείται η συνοδεία ενήλικα-κηδεμόνα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου «Ποδηλάτες» Παναγιώτης Σιταράς, τονίζοντας ότι για την συμμέτοχη απαραίτητη προϋπόθεση είναι το προστατευτικό κράνος.

Σημείο συγκεντρώσας και εκκίνησης είναι το δημαρχείο Χίου στις 10 το πρωί της Κυριακής ενώ το πλήρες πρόγραμμα της διαδρομής θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Σχετικά Άρθρα

Αύριο για την κατασκευή διάβασης πεζών
Παρ, 29/05/2020 - 16:31

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια  του έργου «Κατασκευή προσβάσεων πεζών», θα εκτελέσει εργασίες απόξεσης και ασφαλτόστρωσης στην οδό  Έλενας Βενιζέλου, στο ύψος της νέας πύλης εισόδου του Νοσοκομείου, για την κατασκευή της νέας διάβασης πεζών.

 Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών κατασκευής αυτής της διάβασης, θα πραγματοποιηθεί στένωση λωρίδων κυκλοφορίας και ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Έλενας Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως την συμβολή της οδού Καλουτά με την οδό Αγίας Μυρώπης το Σαββάτο στις 30/05/2020 από τις 7:00 π.μ. εως τις 15:00.

Επισημαίνεται λοιπόν ότι τα οχήματα και μηχανάκια, θα πρέπει να κυκλοφορούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις σημάνσεις επί τόπου για όλη τη διάρκεια διενέργειας των εργασιών, για να μπορέσει να διεξαχθεί ομαλά η κατασκευή του έργου.

Παρακαλούνται οι πεζοί και κυρίως οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού που απασχολείται στο έργο και τις προσωρινές πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης, καθώς και τις προσωρινές σημάνσεις κυκλοφοριακής ρύθμισης και να μειώσουν την ταχύτητά τους.