Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Πολύπλευρη η προσφορά του Δικηγορικού Συλλόγου

Τετ, 12/11/2014 - 16:16

Πολύπλευρη χαρακτήρισε την προσφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Δευτέρας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του  Σταμ. Κάρμαντζη:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας στην αποψινή Ημερίδα και σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία διοργάνωσής της. Πρόκειται πράγματι για στιγμή εμβληματική, η συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και γι’ αυτό η πρωτοβουλία για τον εορτασμό τους είναι πράγματι αξιέπαινη.

Συμπυκνώνονται στην αποψινή εκδήλωση 100 έτη ιστορίας, μια πολυετής πλούσια διαδρομή στην υπηρεσία του Δικαίου. Μια διαδρομή πολύπλευρης προσφοράς στην τοπική κοινωνία και τις αξίες της Ισονομίας και Ισοπολιτείας. Η πορεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου είναι συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας, στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές, στις χαρές και στις λύπες. Είναι, για όλους μας, μια ευκαιρία στοχασμού πάνω στην τοπική μας Ιστορία και είναι ευτυχής συγκυρία η πραγματοποίηση της Ημερίδας την παραμονή του Εορτασμού των Ελευθερίων της Χίου.

Γνωρίζετε, ότι εξαιτίας και της επαγγελματικής μου πορείας, είχα την ευκαιρία στενής συνεργασίας με τους περισσότερους και τις περισσότερες από σας. Μπορώ λοιπόν να καταθέσω, και ως προσωπικό βίωμα, τη διαπίστωση ότι ο νομικός κόσμος του νησιού μας χαρακτηρίζεται από υψηλή επιστημονική κατάρτιση και κυρίως από ήθος κι ευσυνειδησία.

Κυρίες και Κύριοι

Θεωρώ ότι σε μια εποχή μεγάλων και γρήγορων αλλαγών όπως η εποχή μας, δεν είναι δυνατό να μείνει ανεπηρέαστο το δικηγορικό λειτούργημα. Απαιτείται συνεπώς, αναπροσδιορισμός και νέο περιεχόμενο σε πολλά έως τώρα δεδομένα. Εκείνο όμως που δεν αλλάζει, παραμένει σταθερό και αμετάβλητο, είναι η προσήλωση στις αρχές του Δικαίου, οι ηθικές αξίες της συνδρομής στο συμπολίτη, της προάσπισης των αδυνάτων και της προώθησης του σεβασμού στους νόμους και τους κανόνες της κοινωνικής συμβίωσης.

Αυτές οι ηθικές αρχές και αξίες χαρακτήρισαν τη διαδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για 100 χρόνια, και είμαι βέβαιος ότι θα καθορίσουν την πορεία του και για τα χρόνια που έρχονται.»

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 18:01

Δεν ξέρουμε τι θέλει να πεί ο Δήμος με το παρακάτω δελτίο τύπου, που μας έστειλε, εκτός από το επαναβεβαιώσει την παροιμία "πονάει δόντι κόβει κεφάλι".

Ότι επικινδυνότητα και να υπάρχει οι δρόμοι δεν κόβονται.

Τρία χρόνια έχουν κόψει δρόμο προς τα Οθωμανικά Λουτρά!

16 μήνες έχουν κόψει την Ευστρ. Αργέντη!

Ένα χρόνο σχεδόν ανέχονται την παρανομία του Νοσοκομείου να έχει κόψει τμήμα της Μιχ. Λιβανού έξω από το παλιό Μαιευτήριο!

Ας βρούν άλλη τεχνική λύση, οι δρόμοι δεν κόβονται.

Ακολουθεί το έγγραφο που προσπαθεί να διακιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το από 26/06/2020, αρ.πρωτ.ΥΠΠΟ/ΓΔΑΜΤΕ/ΥΝΜΤΕΒΑ/210534/25614/1001 έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, σχετικά με την επικινδυνότητα ετοιμόρροπου κτίσματος στην οδό Αννας  Κομνηνής 3 στο Φρούριο Χίου, η Δ/νση Τ.Υ.Δ.Χίου προχώρησε στην απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων ,προς αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων σε περιοίκους και πεζούς.

Το παρόν έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στον ιδιοκτήτη, ο οποίος καλείται για την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.