Πως να αξιοποιούμε την ευκαιρία μιας νέας  χρονιάς

Παρ, 13/01/2023 - 06:32

Με το πως πρέπει να αξιοποιούμε την ευκαιρία μιας νέας  χρονιάς, ασχολείται η εκπομπή «Κατευθυνθήτω» αυτής της εβδομάδας.

Το πρώτο που οφείλουμε ως πιστοί, τονίζει ο παρουσιαστής της εκπομπής Γ. Χονδρέλης, είναι καταρχήν, από καρδιάς, μια Δοξολογία, στον Ένα Τριαδικό μας Θεό, που μας αξιώνει να εισερχόμαστε σε ένα νέο έτος, αλλά ταυτόχρονα και για όλα όσα αξιωθήκαμε να βιώσουμε, θετικά και αρνητικά, στην παρελθούσα χρονιά, που μόλις πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι ένας σύντομος πνευματικός απολογισμός. Ποιες αρετές καλλιέργησα; Ποια πάθη και αμαρτίες επανέλαβα και δεν διορθώθηκα; Με ποιους συνανθρώπους είμαι σε αντιπαράθεση και η συμπεριφορά μου τους πλήγωσε; Τι έπραξα γενικότερα και δεν έπρεπε να το κάνω; Τι θα μπορούσα να πράξω στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στους συνανθρώπους μου και δεν το έπραξα; Πόσο χρόνο αφιέρωσα πραγματικά στον Θεό; Μήπως ήμουν αμελής; Είναι ένα σωρό ερωτήματα, που αν φροντίσουμε με ειλικρίνεια να απαντήσουμε θα μας ευεργετήσει πνευματικά πάρα πολύ.

Πέρα, βέβαια, από τον απολογισμό, είναι απαραίτητο να χαράξουμε νέους πνευματικούς στόχους, αλλά και να θέσουμε νέα οράματα για την καινούρια χρονιά.

Και τέλος, να γίνουμε δεκτικοί της Θείας Χάριτος. Να αφεθούμε στον Θεό και στη Θεία Χάρη Του, η οποία είναι απαραίτητη για να καταφέρουμε το οτιδήποτε.

Στη συνέχεια της εκπομπής ο παρουσιαστής αναφέρεται, αναλύει και εξηγεί το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, το θαύμα της θεραπείας των 10 λεπρών και τις προεκτάσεις του στη σημερινή εποχή.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 14-01-2023 στις 5.00 και τις 9.00 μ.μ. και σε επανάληψη την Κυριακή 15-01-23 στις 3.00 μ.μ. στην Αλήθεια ΤV.

Σχετικά Άρθρα