Πρόεδροι Συκιάδας και Λαγκάδας: Έτοιμοι για σύγκρουση αν χρειαστεί

Πέμ, 25/02/2021 - 12:19

«Όσο η Κυβέρνηση και ο Υπουργός παραμένουν αδιάλλακτοι στη θέση τους για υπερδομή στο νησί η σύγκρουση έρχεται όλο και πιο κοντά και θα βρουν απέναντι όλη την Χιακή Κοινωνία».

Το παραπάνω ανέφεραν από το Ράδιο «Αλήθεια» οι δύο Πρόεδροι των Κοινοτήτων Συκιάδας και Λαγκάδας, Κώστας Μαυρέλος και Μάρκος Κούνουπας, αντίστοιχα, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ στο αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης για τη δημιουργία δομής προσφύγων - μεταναστών στο Θόλος.

Κατηγόρησαν ως αναξιόπιστο τον υπουργό, επισημαίνοντας ότι την ίδια ημέρα -15 Φεβρουαρίου- που το δημοτικό συμβούλιο συζητούσε για την εναλλακτική πρόταση στις Μπαμπακιές, το υπουργείο κατέθετε στο ΚΑΣ το αίτημα για το Θόλος με συγκεκριμένη πρόταση, που δείχνει ότι υπήρχε σχεδιασμός εδώ και καιρό.

«Όλο το Β.Α. Αιγαίο δεν θέλει να γίνουν τα νησιά μας φυλακές ψυχών. Η λύση είναι μία: Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών κι αφού γίνει αυτό  μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση στα νησιά», δήλωσε ο Κ. Μαυρέλος καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η νέα πρόταση για δομή είναι υπερτριπλάσια της αρχικής πρόβλεψης των 1.000 ατόμων στην π. ΒΙΑΛ.

«Ο Θόλος ως θέση για την υπερδομή δεν ήταν αντιπερισπασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Κούνουπας και δήλωσε ότι υπάρχουν όρια όσον αφορά τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, όπως η αυτοκινητοπορεία που έγινε πριν από λίγες ημέρες κι αυτή που προγραμματίζεται το Σάββατο το πρωί με παράλληλο αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος του Θόλους, 9.30 με 10.30 π.μ., με απόφαση των Τ.Σ. Συκιάδας, Λαγκάδας και Βροντάδου.

«Ξέρουμε ότι το κράτος διαθέτει κατασταλτικούς μηχανισμούς, αν χρειαστεί θα έρθουμε σε σύγκρουση», τόνισε ο κος Κούνουπας.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους οι δύο Πρόεδροι προανήγγειλαν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά.

 

Σχετικά Άρθρα