Πρόεδρος ΠΕΣ ΝΑΤ για απονομή συντάξεων: Βελτίωση στις κύριες, καθυστερήσεις σε επικουρικές και εφάπαξ

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 28/04/2022 - 15:52

Μπορεί να βελτιώθηκε ο χρόνος απόδοσης των κύριων συντάξεων του ΝΑΤ -που και γι’αυτό κρατούν “μικρό καλάθι” μέχρι να έχουν πλήρη εικόνα που να αφορά την καταβολή του συνολικού ποσού της σύνταξης και όχι έναντι- όμως τα προβλήματα παραμένουν, τόσο με το εφάπαξ όσο και με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Το παραπάνω σχολίασε σήμερα από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, Στέλιος Κουμπιάς, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις που έγιναν το τελευταίο διήμερο από τον Πρόεδρο του ΝΑΤ και τον Υπουργό Εργασίας για τον περιορισμό - σχεδόν εκμηδενισμό- των εκκρεμών συντάξεων από το συγκεκριμένο ταμείο.

"Οι επικουρικές που καθυστερούν να καταβληθούν ξεκινούν από 100 και φτάνουν μέχρι και τα 450 ευρώ, κατά περίπτωση", ανέφερε ο κύριος Κουμπιάς ο οποίος ευελπιστεί αυτά που ειπώθηκαν από τον υπουργό να ισχύουν στο ακέραιο.

Ως θετική εξέλιξη για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και των σε αναμονή συνταξιούχων ο κύριος Κουμπιάς ανέφερε το 4ψήφιο τηλεφωνικό νούμερο 1555, στο οποίο χωρίς χρέωση μπορούν να επικοινωνούν για θέματα που τους απασχολούν.

Πάντως η αναμονή στις κλήσεις ποικίλει με τον ίδιο που δοκίμασε να αναφέρει ότι η απάντηση ήρθε μετά από 20 λεπτά.

paramenoyn_oi_kathysteriseis_se_syntaxeis_hireias_kai_epikoyrikes

Σχετικά Άρθρα