Πρόσφυγας γέννησε αγοράκι σε βραχονησίδα της Λέσβου

Η γυναίκα γέννησε πάνω στη νησίδα της Μπαρμπαλιάς ένα αγοράκι το οποίο πλέον βρίσκεται κάτω από την φροντίδα του Βοστάνειου Νοσοκομείου της Μυτιλήνης
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 22/06/2022 - 14:19

Είναι από τις στιγμές που σε κάνουν να συγκινηθείς. Μια νεαρή πρόσφυγας γέννησε μεσοπέλαγα σε μια βραχονησίδα ανατολικά της Μυτιλήνης ένα υγιέστατο αγοράκι. Τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους, όμως η γέννηση του αγοριού ήταν επεισοδιακή.

Κι αυτό γιατί η νεαρή πρόσφυγας βρισκόταν σε μια βάρκα μαζί με άλλα 29 άτομα (25 άνδρες και 4 γυναίκες), που ξεκίνησαν τα ξημερώματα από τα παράλια της Τουρκίας και έφτασαν στη νησίδα Μπαρμπαλιάς στα Τοκμάκια, ανατολικά της Λέσβου. Οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι του κράτους της Ερυθραίας.

Η περιπέτεια για τη νεαρή πρόσφυγα ξεκίνησε όταν η βάρκα έμεινε ακυβέρνητη. Οι πρόσφυγες κατάφεραν να επικοινωνήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, δίνοντας το στίγμα τους. Έτσι η γυναίκα βρέθηκε στα βράχια να γεννά, με τους υπόλοιπους να προσπαθούν να την βοηθήσουν και να αποτρέψουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο για το βρέφος της.

Όλοι οι πρόσφυγες/μετανάστες περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Αμέσως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης παρέλαβε τη γυναίκα και το βρέφος και τους μετέφερε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, όπου βρίσκονται σε καλή κατάσταση με τους ανθρώπους του νοσοκομείου να τους περιθάλπουν.

Με πληροφορίες από: news247.gr, reader.gr
Φωτογραφίες: stonisi.gr

neogennito_vrefos_sti_vrahonisida_mparmpalias

Σχετικά Άρθρα