Προσοχή στο μέλι που αγοράζετε: Κατασχέθηκε νοθευμένο που διέθεταν πλανόδιοι έμποροι

Συστάσεις στους καταναλωτές από το Τμήμα Κτηνιατρικής
Παρ, 23/07/2021 - 10:58

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου ενημερώνει ότι σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων, προέβη σε δέσμευση ποσότητας μελιού, διαφόρων συσκευασιών, από πλανόδιους εμπόρους με ετικέτα χαρακτηρισμού του μελιού ως «Έλατο - Θυμάρι» ή χωρίς ετικέτα.

Κατά τη δειγματοληψία που διενεργήθηκε από την υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι το προϊόν είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ - ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ και δε χαρακτηρίζεται μέλι.

Όποιος έχει  αγοράσει μέλι από πλανόδιους  να μην το χρησιμοποιήσει, συνιστά η Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Παράλληλα υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι πρέπει να αποφεύγουν αγορές τροφίμων και ειδικά ζωικών από πλανόδιους, καθότι οι συνθήκες συντήρησης και τα προϊόντα συνήθως είναι μη κανονικά.

Να μην αγοράζουν από οποιονδήποτε χώρο τρόφιμα με μη κανονικές ετικέτες (σύσταση, αλλεργιογόνα, διατροφική αξία, ημ. λήξης κ.α.), διότι έχουν παρατηρηθεί παράνομες ανασυσκευασίες προϊόντων.

Τα ζωικά τρόφιμα είναι ευαίσθητα σε αλλοιώσεις,  ιδιαίτερα αυτή την εποχή με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας υγείας προβαίνει σε ελέγχους σε όλο το φάσμα της αλυσίδας των τροφίμων- από το αγρόκτημα, έως και την απόρριψή του «στα σκουπίδια» από τον καταναλωτή- είτε μόνο του, είτε σε συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών πρόσφατα επεστράφησαν σε προμηθευτή 1,5 τόνος νωπών πουλερικών, λόγω κακών συνθηκών μεταφοράς.

"Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε το καλύτερο για την ασφάλεια της υγείας όλων", καταλήγει το δελτίο Τύπου της υπηρεσίας.

 

Σχετικά Άρθρα