
Φτάσαμε στο τέλος του Γενάρη για να καταλάβουμε χειμώνα και όπως φαίνεται για τις επόμενες δύο εβδομάδες το σκηνικό του καιρού προβλέπει χαμηλές θερμοκρασίες -κατά τα φυσιολογικά όρια για την εποχή- ενώ αύριο ίσως να χιονίσει στο Πελινναίο.
Το παραπάνω ανέφερε από το Ράδιο "Αλήθεια" ο μετεοπρογνώστης Νίκος Χάψας, ο οποίος συνηθίζει να είναι αρκετά ακριβής στις προγνώσεις που κάνει για τις καιρικές συνθήκες, με πιο πρόσφατη εκείνη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, που είχαμε βροχές, αλλά όχι ακραία φαινόμενα, όπως περιέγραφαν άλλες προβλέψεις μετεωρολόγων.
Ο Νίκος Χάψας, φοιτητής ιατρικής στο τελευταίο έτος, που από χόμπι ασχολείται με την μετεωρολογία παρακολουθώντας συγκεκριμένα μοντέλα καιρού κάθε βράδυ, επιλέγει -όπως είπε- να κάνει πρόγνωση σε βάθος 3 - 4 ημερών, προκειμένου να έχει μια πιο ακριβής πρόβλεψη. Γι' αυτό και στην αναφορά του για τις επόμενες δύο εβδομάδες κάνει λόγο για "τάση καιρού".
Αυτή η τάση δε δείχνει πάντως ιδιαίτερες βροχές, που είναι και το πιο ανησυχητικό για τη Χίο, τόσο για τους πολίτες που οφείλουν να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης του πολύτιμου αγαθού του νερού, αλλά και για τον φορέα υδροδότησης -τη ΔΕΥΑΧ- η οποία πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις.