«Πρωτοβουλία»: 100 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών

Ευθύνες στην Δημοτική Αρχή για αργοπορία - Πρόστιμο από την ΕΕΤΑΑ για έλλειψη προσωπικού
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 30/06/2023 - 14:53

Την καταγγελία ότι τον Σεπτέμβριο οι παιδικοί σταθμοί του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούσαν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω έλλειψης προσωπικού, έκανε η λόγο η δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία για την Χίο".

Μανώλης Βουρνούς και Παντελής Καμπούρης, σε συνέντευξη τύπου, γνωστοποίησαν το πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ που έχει επιβληθεί από την ΕΕΤΑΑ σε ένα παιδικό σταθμό του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τόσο ο τέως Δήμαρχος όσο και ο τέως πρόεδρος του ΝΠΔΔ υπογράμμισαν ότι από την αρχή του έτους είχαν επισημάνει ότι υπήρχε πρόβλημα προσωπικού, προσθέτοντας ότι ο σχεδιασμός για τις προσλήψεις για το νέο έτος έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο καθώς οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.

«Δυστυχώς τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής είναι πιο αργά και από την καθυστέρηση» ανέφερε ο κ. Καμπούρης που έκανε λόγο για προσλήψεις άνευ αντικειμένου στο Νομικό Πρόσωπο αφού «προσλαμβάνονται άτομα με κάποια ειδικότητα και δεν υπηρετούν σε αυτή», με τον ίδιο να εκτιμά ότι το Σεπτέμβριο από τα 400 παιδιά τα 100 θα μείνουν εκτός.

Να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιείται ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης.

Τέλος στην συνέντευξη αναφέρθηκε και το θέμα της μη λειτουργιάς της κατασκήνωση των Σκλαβιών, για μια ακόμη χρονιά με τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» να ζητούν απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή.

 

 

 

100_paidia_kindyneyoyn_na_meinoyn_ektos_paidikon_stathmon

Σχετικά Άρθρα