Προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου

Στο πλαίσιο της "καταδρομικής επιχείρησης" με 7.100 μονοδοσικά εμβόλια μέσα στον Ιούνιο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 27/05/2021 - 11:07

16,2% των πολιτών της Χίου έχουν εμβολιαστεί, ενώ παρέχεται η δυνατότητα μέσα στον Ιούνιο ο αριθμός τους να αυξηθεί κατά 7.100 άτομα, από την καταδρομική επιχείρηση με το μονοδοσιακό εμβόλιο. Τα στοιχεία παραθέτει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου που προτρέπει τους πολίτες να μετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Τις τελευταίες 15 ημέρες με την μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών στο νησί μας άλλοι 3.733 συμπολίτες μας προστέθηκαν στους πλήρως εμβολιασμένους ανεβάζοντας το ποσοστό στο 16,2%.

Αν και απέχουμε αρκετά από το στόχο, η εμπιστοσύνη και η υπευθυνότητα των Χιωτών μαζί με την άψογη οργάνωση του «Σκυλίτσειου» Nοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας Πυργίου και Χίου, του πολυδύναμου Ιατρείου Καρδαμύλων και τους διαρκώς αυξανόμενους εμβολιασμούς φέρνουν την επίτευξη του στόχου όλο και πιο κοντά.

Η επιλογή μάλιστα του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να παρέχουν για τον Ιούνιο επιπλέον 7.100 μονοδοσικά εμβόλια δίνει την ευκαιρία στο νησί μας να χτίσει έγκαιρα ένα επαρκές τοίχος ανοσίας αποφεύγοντας τις συνέπειες ενός πιθανού 4ου κύματος το φθινόπωρο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου στηρίζει ήδη με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια να επιτευχθεί ο εμβολιαστικός στόχος στο συντομότερο χρονικό διάστημα προτάσσοντας τον επιστημονικό λόγο απέναντι σε σκοταδιστικές αντιλήψεις που βάζουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και πάνω από όλα τις ζωές όλων μας.

Η καθημερινότητα όπως την γνωρίζαμε θα επιστρέψει. Ας φροντίσουμε όλοι να επιστρέψει σύντομα»!

Σχετικά Άρθρα