Προβλήματα επιβίωσης έφερε στους ταξιτζήδες η πανδημία του κορωνοϊού

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΗΤΑΡΑΚΗ - ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 20/05/2020 - 13:28

Στα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν αναφέρονται σε επιστολή τους προς τους βουλευτές Χίου, Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, οι ιδιοκτήτες Ταξί ζητώντας μέτρα στήριξης.

Η πτώση του τζίρου τους είναι κατακόρυφη, όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης Ταξί Δημήτρης Τομάζος, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού και η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της οδηγεί τους ταξιτζήδες σε απόγνωση.

«Ο  κόσμος έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις του λόγω των μέτρων της πανδημίας και επιπλέον υπάρχει ο περιορισμός στα άτομα που μπορούμε να μεταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Τομάζος.

Στην επιστολή τους οι ταξιτζήδες ζητούν να λάβουν την οικονομική στήριξη, που λαμβάνουν κι άλλοι επαγγελματίες  λόγω της πανδημίας, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Παράλληλα ζητουν :Μείωση κατά 50% των τελών κυκλοφορίας του 2021.

Μείωση συντελεστή Φ.Π.Α. στις χερσαίες μεταφορές επιβατών σε ταξί κατά 9 μονάδες.

Μείωση για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και για διάστημα 4 μηνών μετά την πάροδό της κατά 25% της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΦΚΑ, χωρίς συνέπεια στο τελικό ποσό συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με τον κ.Τομάζο, προβλήματα υπάρχουν και σε πιάτσες των ταξί, με τους επαγγελματίες να ζητούν από του βουλευτές την επίσπευση διαδικασιών νομιμοποίησης και σηματοδότησης χώρων στάθμευσης ταξί στις πιάτσες, στον χώρο του νοσοκομείου και στην προκυμαία.

zitame_metra_stirixis_logo_tis_pandimias

Σχετικά Άρθρα