Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Προβληματισμός για την τύχη Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 09/10/2019 - 14:49

Προβληματισμένος για την τύχη των δομών του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Πατεριμός, με αφορμή τις αναφορές ότι η εξασφαλισμένη από ευρωπαϊκό πρόγραμμα  χρηματοδότησή τους έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούλιο του 2020.

Σε δηλώσεις του υπεραμύνθηκε του έργου που προσφέρουν λέγοντας ότι θα κινηθεί συντονισμένα, μαζί με άλλους δήμους που βρίσκονται στην ίδια θέση με τον ίδιο, για να αναπτυχθούν πολιτικές πρωτοβουλίες με αποδέκτη την Κυβέρνηση, ώστε οι δομές να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Σήμερα, είπε, το κοινωνικό παντοπωλείο καλύπτει 565 εγγεγραμμένους σ’αυτό παρέχοντάς τους προϊόντα και εξυπηρετεί επίσης τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ ,που είναι 500 μηνιαίως, ενώ αναλαμβάνονται κατά διαστήματα και έκτακτες δράσεις, όπως η πρόσφατη διανομή 21 τόνων ροδάκινων.

Παράλληλα το Κοινωνικό Φαρμακείο διαχειρίζεται δωρεές φαρμάκων και καλύπτει – με ιατρικές συνταγές- μηνιαίως τις ανάγκες 100 συμπολιτών.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 08/12/2019 - 12:16

Ο Κάμπος, οι Καμπούσοι, τα περιβόλια και οι περιβολάρηδες μιας άλλης εποχής μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και στις 11.00 μ.μ.  και στις 3.00 μ.μ. της Τετάρτης στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

 Παρέα με τον βέρο Καμπούση Γιάννη Παϊδούση μαθαίνουμε άγνωστες πτυχές της ζωής στον Κάμπο τον καιρό της άνθησής του. Μια εκπομπή ντοκουμέντο.