Χίος, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Σάμος: Οκτώ τραυματίες σε σύγκρουση στρατιωτικού οχήματος με ημιφορτηγό

Τρί, 27/10/2015 - 19:40
Επτά στρατιώτες και στελέχη του Στρατού καθώς και ένας ιδιώτης τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί σε τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Βαθέος-Κοκκαρίου, στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, Ι.Χ. ημιφορτηγό αυτοκίνητο με οδηγό έναν 57χρονο συγκρούστηκε με στρατιωτικό φορτηγό όχημα, που οδηγούσε 30χρονος και στο οποίο επέβαιναν άλλα έξι άτομα, ηλικίας από 22 έως 37 ετών.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός όλων των επιβαινόντων στο στρατιωτικό όχημα και η μεταφορά τους στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Σάμου.

Και από το Ι.Χ. αυτοκίνητο απεγκλωβίστηκε, από έξι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με δύο οχήματα, ο οδηγός του, που διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Σάμου, σε συνεργασία με τον Στρατό.

Newsroom ΔΟΛ

 

Σχετικά Άρθρα

Στο παραθαλάσσιο δασάκι της Λαγκάδας, στον Αγ. Γιώργη και στον Καρυδά!
Τετ, 16/10/2019 - 07:38

H Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας "Η Κυδιάντα" τη φθινοπωρινή μετανάστευση εκατομμυρίων πουλιών που ταξιδεύουν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στη Μεσόγειο και την Αφρική. Η «Γιορτή των Πουλιών» είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.
Στην Χίο φέτος θα πραγματοποιηθεί η 5η Γιορτή Πουλιών την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00 στο παραθαλάσσιο δασάκι της Λαγκάδας, στον Αγ. Γιώργη και στον Καρυδά !
Η 5η Γιορτή Πουλιών Χίου θα περιλαμβάνει:
- Παρατήρηση Πουλιών
- Περιήγηση στον βιότοπο
- Ανάγνωση Παραμυθιού
- Εικαστικό Εργαστήρι
- Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Τα Πουλιά της Χίου»
Φυσικά τα περιβαλλοντικά παιχνίδια θα κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά στους μικρούς μας επισκέπτες!
Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι μετανάστευσης, ο κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.
Η Γιορτή συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International, ενώ στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εθνικό εταίρο της BirdLife, σε συνεργασία με πλήθος φορέων όπως Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Δήμους, Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, εκπαιδευτικές ομάδες κ.ά.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαριάννα Καρίβαλη: 6973787246
Σοφία Τάζογλου: 6932242277