Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Σας έλειψαν οι... ψεκασμοί;

Παρ, 31/07/2020 - 19:04

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για προληπτικούς λόγους συνεχίζει τους   ψεκασμούς και τις απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους  χώρους του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 31/07/2020 πραγματοποιήθηκαν από το ειδικό συνεργείο της Υπηρεσίας ψεκασμοί και απολυμάνσεις στο Αθλητικό Κέντρο της Φάρκαινας, στο Πάρκο Θελούδη, στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα και στην οδό Απλωταριάς της πόλης.    

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 06:25

Η Καλλιμασιά τίμησε τον Άγιο Αιμιλιανό όπως κάθε χρόνο με την εντυπωσιακή δια θαλάσσης μεταφορά της Ιερής εικόνας του από το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη Καλλιμασιάς στην παραλία του Αγίου Αιμιλιανού. 

Πλήθος φουσκωτών σκαφών του Ομίλου Φουσκωτών σκαφών Χίου συνόδευσαν την Ιερή Εικόνα μέσω θαλάσσης εντυπωσιάζοντας τους προσκυνητές που βρέθηκαν στην παραλία για να την υποδεχτούν.

Ακολούθησε αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Παρά τις δυσκολίες των ημερών αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν και φέτος να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τον Άγιο Αιμιλιανό. 

Κάθε χρόνο, το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, η Καλλιμασιά γίνεται το επίκεντρο του εορτασμού του Αγίου Αιμιλιανού στη Χίο, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, από τον οποίο έχει λάβει το όνομά της ολόκληρη η γύρω από αυτόν παραθαλάσσια περιοχή της Καλλιμασιάς. 

i_entyposiaki_dia_thalassis_metafora_tis_eikonas_toy_agioy_aimilianoy_sti_hio