Σε αναζήτηση μιας στέγης για όλες τις δημοτικές προνοιακές δομές

Πρόταση για μίσθωση χώρου στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 10/11/2020 - 15:04

Σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης, όσον αφορά τις συνθήκες στέγασής τους, βρίσκονται οι προνοιακές υπηρεσίες του Δήμου από τις 30 Οκτωβρίου, μετά το σεισμό στη Σάμο που οδήγησε στην απομάκρυνσή τους από το κτίριο του ΡΕΞ. Σήμερα η Δ/νση Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ενιαίο χώρο της δημοτικής πινακοθήκης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και το "Βοήθεια στο σπίτι" προσπαθεί  να... χωρέσει στο δημοτικό κιόσκι στο κάστρο που στεγάζει και το Κοινωνικό Φαρμακείο!

"Πρέπει να βρεθεί ένας χώρος που να στεγάσει όχι μόνο οι υπηρεσίες πρόνοιας αλλά και τις σχολικές επιτροπές κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα", επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Πατεριμός, με αφορμή τις αποφάσεις που καλείται να πάρει το δημοτικό συμβούλιο Χίου στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Παρασκευής για τη μίσθωση ακινήτου γι' αυτό το σκοπό.

Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες που αφορούν τις προδιαγραφές του ακινήτου που θα αναζητήσουν, λέγοντας ότι αυτά είναι θέματα που θα εξεταστούν από την υπηρεσία, σημείωσε πάντως ότι όπως έχει γίνει και για άλλες δομές, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρίσκονται εντός πόλης.

anaziteitai_ktirio_gia_ti_stegasi_ton_domon_pronoias

Σχετικά Άρθρα