Σε χρόνο ρεκόρ η λειτουργία της νέας μονάδας αφαλάτωσης στο Καστέλο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 11/08/2021 - 13:29

Ολοκληρώθηκε και λειτουργεί σε χρόνο… ρεκόρ η νέα μονάδα αφαλάτωσης στην μαρίνα του Καστέλου δίνοντας 600 κ.μ νερού ημερησίως σε Χίο και Βροντάδο.

«Προχωρήσαμε ταχύτητα σε αυτή την εγκατάσταση και λειτουργία μια μονάδας αφαλάτωσης που μας βοηθά κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Βασίλης Μυριαγκός υπογραμμίζοντας ότι «από Απρίλιο μέχρι Οκτώβρη η Χίος στηρίζεται μόνο σε αφαλατώσεις και γεωτρήσεις».

Στις τεχνικές λεπτομέρειες και όσα έπρεπε να γίνουν από την Υπηρεσία για να λειτουργήσει αναφέρθηκε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ Πέτρος Καλογεράκης υπογραμμίζοντας ότι αφού δεν προχώρησε η μονάδα αφαλάτωσης στον Βροντάδο έπρεπε να βρεθεί μια εναλλακτική λύση.

Ο κ. Καλογεράκης υπογράμμισε ότι οι μονάδες αφαλάτωσης είναι μια εύκολη λύση καθώς μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος αλλά οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνται είναι λιγότερες σε σχέση με την λειτουργία ενός φράγματος.

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης με τη σειρά του τόνισε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ προκείμενου να αντιμετωπίσει την μεγάλη ζήτηση νερού που υπάρχει, με δεδομένες τις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των φραγμάτων.

Παράλληλα τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΕ Μιχάλη Μπελέγρη για την παραχώρηση του χώρου αλλά και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου Παντελή Βατούση για την πολύτιμη βοήθεια του ως προς την αδειαδότηση της συγκεκριμένης μονάδας.

 

se_hrono_rekor_i_leitoyrgia_neas_afalatosis_sti_marina_kasteloy

Σχετικά Άρθρα