Χίος, Παρασκευή 19 Απριλίου

Στη Χίο 1.500 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν στους δημότες
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 15/04/2019 - 09:50

1.500 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης έφτασαν στη Χίο. Πρόκειται για κάδους δύο μεγεθών - μπαλκονιού και χωραφιού- οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν στους δημότες, όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης.

"Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια αποτροπής της ταφής των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ενταχθήκαμε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποιησης και ο δημότης θα μπορέσει σε λίγες μέρες να αποκτήσει δωρεάν ένα κάδο οικιακής κομποστοποιησης για να φτιάξει το δικό του κομποστ.", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Μπελέγρης.

Σχετικά Άρθρα

Απαντήσεις από την ψυχολόγο Άννα Καλυμνιού Book Cafe
Παρ, 19/04/2019 - 13:34

την Παρασκευή 3 Μαϊου στις 7 μ.μ.  στο Book Cafe, θα πραγματοποιηθεί ομιλία και θα ακολουθήσει συζήτηση με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Άννα Καλυμνιού, με θέμα:  Διατροφή και συναίσθημα.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θα τύχουν απάντηση είναι τα παρακάτω:
-Πώς συνδέεται η διατροφή με τα συναισθήματά μας;
-Πώς χτίζεται η σχέση μας με το φαγητό σε βάθος χρόνων;
-Πότε η σχέση αυτή διαταράσσεται;

H Άννα Καλυμνιού είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια με καταγωγή από τη Χίο. Εργάζεται με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου. Ταυτόχρονα παρέχει συνεδρίες μέσω διαδικτύου σε όσους ζουν εκτός Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στο Χαμόγελο του Παιδιού, σε Σχολές Γονέων, στο Νοσοκομείο Χίου και σε Δήμους. Επιπλέον συνεργάζεται με κολέγια και φορείς επαγγελματικής εξειδίκευσης, διδάσκοντας μαθήματα ψυχολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα «Ψυχοχρώματα», η Άννα Καλύμνιου  "Ο καθένας είναι μοναδικός. Έχει τη δική του ιστορία ζωής, διαθέτει μοναδικά χαρίσματα και ταλέντα που τον καθιστούν ξεχωριστό ανάμεσα στους άλλους. Παρά τη διαφορετικότητά μας, o «πυρήνας» μας είναι κοινός: ο ανθρώπινος… άρα δυσκολίες, αδυναμίες και προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουμε όλοι: αφορούν στη σχέση με τον εαυτό μας ή και με τους άλλους, στη σχέση με το σώμα μας, αλλαγές στη ζωή μας, αυτά που επιλέγουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Υποθέτουμε συχνά ότι καλή υγεία σημαίνει μόνο απουσία νόσου, όμως στην πραγματικότητα υγιείς είμαστε όταν έχουμε καλή διάθεση, χαρά, ενέργεια και όρεξη για ζωή! Άραγε πόσο «υγιείς» είμαστε;"