Χίος, Τετάρτη 19 Ιουνίου

Στη Χίο 1.500 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν στους δημότες
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 15/04/2019 - 09:50

1.500 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης έφτασαν στη Χίο. Πρόκειται για κάδους δύο μεγεθών - μπαλκονιού και χωραφιού- οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα διανεμηθούν στους δημότες, όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης.

"Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια αποτροπής της ταφής των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ενταχθήκαμε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποιησης και ο δημότης θα μπορέσει σε λίγες μέρες να αποκτήσει δωρεάν ένα κάδο οικιακής κομποστοποιησης για να φτιάξει το δικό του κομποστ.", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Μπελέγρης.

Σχετικά Άρθρα

Αναβιώση εθίμου του Άη Γιάννη του Φανιστή
Τετ, 19/06/2019 - 17:28

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ε.Ο.Δ «Το Κάστρο της Χίου  Ένας Χαμένος  Παράδεισος», σε συνεργασία με την μπάντα του Brasilionico Grupo Percussivo, προσκαλούν  την Κυριακή  23 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πύλη του Κάστρου, Πόρτα Μαγγιόρε  όπου θα αναβιωθεί το έθιμο του Αγίου Γιαννιού του Φανιστή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από την Πόρτα Μαγγιόρε με τους ρυθμούς της μπάντας του Brasilionico Grupo Percussivo και διασχίζοντας τον οικισμό θα φτάσουν στα Οθωμανικά Λουτρά, όπου αναμμένες φωτιές θα τους περιμένουν για να κάψουν τα μαγιάτικα στεφάνια σε μία μοναδική, μαγική και ατμοσφαιρική βραδιά.