Στις 8 Μαρτίου τα ασφαλιστικά για το Θόλος

Παρ, 16/12/2022 - 12:28

Στις 8 Μαρτίου του 2023 θα είναι το επόμενο –εκτός απροόπτου- ραντεβού των εκπροσώπων του Δήμου Χίου και του υπουργείου Μετανάστευσης στο Πρωτοδικείο Χίου, αφού για τότε ορίστηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την πρόσβαση στο επίμαχο οικόπεδο στο Θόλος, όπου το Υπουργείο έχει σχεδιάσει τη δημιουργία της νέας δομής προσφύγων – μεταναστών.

Σήμερα, όπως είπε η δικηγόρος του Δήμου, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, Αναστασία Καρατζά, εκδόθηκε απορριπτική απόφαση, χωρίς να υπάρχει αιτιολογία, από την Πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Τσαούση επί των προσωρινών μέτρων που είχε αιτηθεί το Υπουργείο, προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στον οικοπεδικό χώρο μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παράλληλα αυτή την περίοδο τρέχει η διαδικασία προσκόμισης εγγράφων από τους δύο αντιδίκους για το θέμα της κυριότητας της έκτασης, που θα κριθεί στα πλαίσια τακτικής αγωγής αναγνώρισης που έχει υποβάλλει ο Δήμος.

Εντός του Γενάρη, όπως είπε η κα Καρατζά, θα ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και από εκεί και έπειτα θα αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα η έκδοση απόφασης.

Μετά την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος του Ελ. Δημοσίου για χορήγηση προσωρινής διαταγής στην υπόθεση του Θόλους, οι δικηγόροι, Αναστασία Καρατζά, η οποία εκπροσώπησε το Δήμο Χίου και Ανθίππη Ζαννάρα, η οποία εκπροσώπησε τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου, ο οποίος άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δήμου Χίου, έκαναν την εξής δήλωση:
 
"Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε αυτή την έκταση από κάθε αμφισβήτηση, διότι είναι σχολική περιουσία, με τις προσόδους της οποίας, σε δύσκολες εποχές, υποστηρίχθηκε η δημόσια εκπαίδευση των παιδιών της Χίου. Διότι εκεί που το Ελληνικό Δημόσιο βλέπει βραχώδη και μη προσοδοφόρα εδάφη, εμείς βλέπουμε ένα παιδί, που μαθαίνει να διαβάζει. 
 
Αναστασία Καρατζά
Ανθίππη Ζαννάρα"

Σχετικά Άρθρα