Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Στ.Κάρμαντζης: "Στόχος μια διεκδικητική ΠΕΔ"

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 07/11/2019 - 14:22

Την επομένη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή προεδρείου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου, καθώς χθες ολοκληρώθηκε στην Μυτιλήνη η πρώτη φάση που περιελάμβανε την εκλογή των μελών.

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ΠΕΔ ήταν ένα ανενεργό εργαλείο», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης συμπληρώνοντας ότι πρώτος στόχος όλων όσων μετέχουν σε αυτό είναι η ΠΕΔ να μπει διεκδικητικά στον χώρο καθώς τα προβλήματα των νησιών του Βορείου  Αιγαίου είναι κοινά και μεγάλα.

Αναλυτικά από κάθε συνδυασμό εκλέγονται οι παρακάτω: 1) «Όλοι μαζί για το Βόρειο Αιγαίο»: 23 ψήφοι και 3 έδρες αποτελούμενες από τους Παναγιώτη Αναγνώστου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη και Ιωάννη Καραβασίλη.

Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Παναγιώτης Αναγνώστου. 2) «Ενωμένοι για το Βόρειο Αιγαίο»: 19 ψήφοι και 3 έδρες αποτελούμενες από τους Ιωάννα Κατανάκη, Μιχάλη Μαμάκο και Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο.

Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Μανώλης Βουρνούς.

3) «Συνεργασία Βορείου Αιγαίου»: 9 ψήφοι και 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει ο Στρατής Ζαφείρης.

4) «Αρίσταρχος ο Σάμιος»: 9 ψήφοι και 2 έδρες αποτελούμενες από τον Κωνσταντίνο Βογιατζή και τον Κωνσταντίνο Καραγεωργίου.

Την δεύτερη έδρα κατέλαβε ο συνδυασμός μετά από κλήρωση καθώς υπήρχε ισοψηφία. Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ευάγγελος Καρράς.

5) «Λαϊκή Συσπείρωση»: 9 ψήφοι και 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει η Νίκη Τσιριγώτη.

Τις υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. απαρτίζουν οι Δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 15:46

Εντοπίστηκε νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

H Aστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.