Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Στ.Κάρμαντζης: "Στόχος μια διεκδικητική ΠΕΔ"

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 07/11/2019 - 14:22

Την επομένη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή προεδρείου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου, καθώς χθες ολοκληρώθηκε στην Μυτιλήνη η πρώτη φάση που περιελάμβανε την εκλογή των μελών.

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ΠΕΔ ήταν ένα ανενεργό εργαλείο», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης συμπληρώνοντας ότι πρώτος στόχος όλων όσων μετέχουν σε αυτό είναι η ΠΕΔ να μπει διεκδικητικά στον χώρο καθώς τα προβλήματα των νησιών του Βορείου  Αιγαίου είναι κοινά και μεγάλα.

Αναλυτικά από κάθε συνδυασμό εκλέγονται οι παρακάτω: 1) «Όλοι μαζί για το Βόρειο Αιγαίο»: 23 ψήφοι και 3 έδρες αποτελούμενες από τους Παναγιώτη Αναγνώστου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη και Ιωάννη Καραβασίλη.

Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Παναγιώτης Αναγνώστου. 2) «Ενωμένοι για το Βόρειο Αιγαίο»: 19 ψήφοι και 3 έδρες αποτελούμενες από τους Ιωάννα Κατανάκη, Μιχάλη Μαμάκο και Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο.

Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Μανώλης Βουρνούς.

3) «Συνεργασία Βορείου Αιγαίου»: 9 ψήφοι και 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει ο Στρατής Ζαφείρης.

4) «Αρίσταρχος ο Σάμιος»: 9 ψήφοι και 2 έδρες αποτελούμενες από τον Κωνσταντίνο Βογιατζή και τον Κωνσταντίνο Καραγεωργίου.

Την δεύτερη έδρα κατέλαβε ο συνδυασμός μετά από κλήρωση καθώς υπήρχε ισοψηφία. Αντιπρόσωπος στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ευάγγελος Καρράς.

5) «Λαϊκή Συσπείρωση»: 9 ψήφοι και 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει η Νίκη Τσιριγώτη.

Τις υπόλοιπες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. απαρτίζουν οι Δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίο.

 

 

stamatis_karmantzis_stohos_mia_diekdikitiki_perifereiaki_enosi_dimon

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 16:26

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και εξόχως συμβολική δωρεά με πολλαπλά μηνύματα προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Angelakos Hellas S.A. δωρίζοντας στις Οινούσσες πενήντα κάδους ανακύκλωσης τριών ρευμάτων.

Οι κάδοι παραδόθηκαν στο Δήμο Οινουσσών, ο οποίος μερίμνησε για την τοποθέτησή τους στα δημοτικά κτίρια, τις υπηρεσίες, τα εκπαιδευτήρια και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών. Στόχος είναι η διαδικασία της ανακύκλωσης να γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής και στις Οινούσσες. Παράλληλα με την ανωτέρω δράση την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο Διευθυντής της Εταιρείας κ. Μανώλης Φραγκούλης αρμόδιος για την τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών έκανε ομιλία και παρουσίαση στους σπουδαστές της ΑΕΝ πτυχές των ζητημάτων, που θα αντιμετωπίσουν στα πλοία και στα γραφεία, σχετικά με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Δημήτρης Ευαγ. Αγγελάκος και παρακολούθησε ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γ. Δανιήλ ευχαριστώντας την Εταιρεία για την εξαιρετικά εύστοχη πρωτοβουλία τους. Σε συνεργασία με το Δήμο Χίου έχει αναληφθεί πρωτοβουλία, ώστε από την αρχή του νέου Έτους να συλλέγονται σε container ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό και να αποστέλλονται στο κέντρο Ανακύκλωσης στη Χίο.