Στο περίμενε... μέχρι να βρεθεί άκρη θετικοί στον κορωνοϊό ναυτικοί

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 04/08/2021 - 14:42

Ξέμπαρκοι.... περιμένοντας όλο το πρωί την ολοκλήρωση των διαδικασιών για να δουν που θα κάνουν την καραντίνα τους, μιας και επιβεβαιώθηκε μετά από εξέτασή τους στο Σκυλίτσειο ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, βρέθηκαν 4 ναυτικοί που υπηρετούσαν σε πλοίο που βρίσκεται έξω από το λιμάνι της Χίου.

Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παντελής Βρουλής, επισημαίνοντας ότι ακόμη και σήμερα -μήνες μετά την εκδήλωση της πανδημίας- παραμένουν οι δυσλειτουργίες στο σύστημα αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών που θεωρούνται «εισερχόμενα» κρούσματα.

Στην περίπτωση αυτή ο καπετάνιος δήλωσε την υποψία κρουσμάτων, οι ναυτικοί βγήκαν με λάτζα από το πλοίο και με το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου διενεργήθηκαν εξετάσεις. Εκεί περίμεναν, κατά τον κο Βρουλή, αρκετή ώρα για να δουν αν θα λάβουν ιατρική βεβαίωση, η οποία όμως κρίνεται απαραίτητη ώστε  μισθωμένο όχημα να τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Οι 4 ναυτικοί ήταν ασυμπτωματικοί, ενώ όπως είπε ο κος Βρουλής σ’όλη αυτή τη διαδικασία μέχρι τη μεταφορά τους για καραντίνα εμπλέκονται υπηρεσίες του υπουργείου πολιτικής προστασίας, του ΕΟΔΥ, η αντιπεριφέρεια Υγείας και το ΕΚΑΒ.... οπότε δεν είναι να απορεί κανείς για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται μέχρι να βρεθεί άκρη.

provlimata_sti_metafora_thetikon_naytikon_se_xenodoheio_karantinas

Σχετικά Άρθρα