Στον αέρα ο ρουκετοπόλεμος. Ιδιώτης αρνείται να παραχωρήσει το... πεδίο βολής

Δεν μπορούμε να παρέμβουμε λέει ο εκπρόσωπος του Δήμου
Τετ, 04/03/2015 - 21:56

Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκεται η διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου, αφού σύμφωνα με όσα δήλωσαν σε ρεπορτάζ, που θα μεταδόσει αύριο η ΑΛΗΘΕΙΑ TV  εκπρόσωποι των συνεργειών της Παναγίας Ερυθιανής, τα συνεργεία σταματούν από σήμερα κάθε προετοιμασία για την διεξαγωγή του εθίμου, ενώ κάτι αντίστοιχο θα ζητήσουν και από τα συνεργεία του Αγ Μάρκου.

Αιτία για όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι , σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ίδιοι, η άρνηση ιδιοκτήτη να παραχωρήσει τον χώρο ρίψης από τον οποίο τα προηγούμενα χρόνια εκτοξεύονται οι ρουκέτες της Παναγίας Ερυθιανής. Tα προηγούμενα χρόνια αυτό γίνονταν ύστερα από συνεννόηση του Δήμου μαζί του.

«Αν αυτό γίνει κινδυνεύουν τόσο οι εμπλεκόμενοι όσο και οι επισκέπτες» δήλωσαν στην ΑΛΗΘΕΙΑ οι ρουκετατζήδες της Παναγίας Ερυθιανής  καθώς , σύμφωνα πάντα με τις δίκες τους εκτιμήσεις, δεν υπάρχει άλλος αντίστοιχος χώρος για να «απλωθούν» τα συνεργεία ενώ όλος ο σχεδιασμός προφύλαξης των οικιών γίνεται με βάση τον συγκεκριμένο χώρο.

Για επίλυση του αυτού ζητήματος τα προηγούμενα  χρόνια,  αλλά με όχι τόσο «νόμιμους » τρόπους έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοτικής  Κοινότητας Βροντάδου Μάρκος Κοσμάς, που ήταν παρών στην συνάντηση, που πραγματοποίησαν τα συνεργεία των ρουκετατζήδων. Ο κ. Κοσμάς, τόνισε ότι η  Δημοτική Αρχή, θα δαπανήσει χρήματα για το « ντύσιμο» σπιτών και εκκλησιών στην ζώνη του ρουκετοπολέμου αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ιδιώτη για να παραχωρήσει τον χώρο.

Με βάση , λοιπόν, όσα δήλωσαν στην ΑΛΗΘΕΙΑ, οι ρουκεταζήδες της Παναγίας Ερυθιανής, η διεξαγωγή του εθίμου φαίνεται να «κρέμεται» από μια κλωστή, και μάλιστα την ημέρα που η Δημοτική Αρχή, ξεκίνησε την προβολή του στο FACEBOOK, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών για το Πάσχα.!

 

Σχετικά Άρθρα