Σύννεφο σκόνης πάνω από τη Σούδα, χωρίς ελπίδες να φύγει

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ζητά ανάπλαση του χώρου και δεν επιτρέπει να πέσει πετρελαϊκό, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπελέγρη
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 29/07/2021 - 15:29

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου «έδειξε» ως υπεύθυνη για τα προβλήματα με τη σκόνη που αντιμετωπίζουν οι περίοικοι της Σούδας, ο Αντιδήμαρχος Χίου, Γιώργος Μπελέγρης.

Μετά τις επισημάνσεις της Ρένας Κοράκη στην «Αλήθεια» για το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή λόγω της επίστρωσης με 3Α του χώρου, που χρησιμοποιείται για τη στάθμευση οχημάτων, ο κος Μπελέγρης σημείωσε ότι από την άνοιξη ο Δήμος είχε αιτηθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων να ρίξει πετρελαϊκό στην περιοχή, η απάντηση όμως που έλαβε ήταν αρνητική, με την προτροπή να γίνουν έργα ανάπλασης όπως έγιναν και στο νοτιότερο τμήμα της τάφρου του Φρουρίου.

«Το θέλουμε κι εμείς, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Άμεσα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα των κατοίκων με το πετρελαϊκό κάτι που δεν δέχεται η υπηρεσία, γι’ αυτό και ανάλογη κατάσταση αντιμετωπίζουμε και στον χώρο στάθμευσης δίπλα από το Εργατικό Κέντρο αλλά και στη Λάδης», σχολιασε ο κος Μπελέγρης.

Στο ερώτημα γιατί στο μεταξύ να μην γίνεται συχνό βρέξιμο του χώρου -αφού για όσους παρακολουθούν αυτή τη διάσταση απόψεων μεταξύ δήμου και εφορείας αρχαιοτήτων είναι κατανοητό ότι δεν θα έχει, τουλάχιστον άμεσα, αποτελέσματα- ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι η περιοχή βρέχεται πλην όμως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών το νερό εξατμίζεται γρήγορα και επανέρχεται η σκόνη.

ena_hrono_teleiomena_alla_horis_na_leitoyrgoyn_ta_oyritiria_tis_polyhronopoyloy

Σχετικά Άρθρα