Συνταξιούχοι Χίου: "Δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία"

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 14/12/2021 - 12:55

Με αρκετή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η συγκέντρωση - διαμαρτυρία των συνταξιούχων της Χίου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των συνταξιούχων διαφόρων ταμείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, Χρήστο Οικονόμου, οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας των συνεχών περικοπών, καθώς οι κουτσουρεμένες συντάξεις δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες τους, ενώ η υγειονομική περίθαλψη που τους παρέχεται εξαιτίας και τις πανδημίας είναι ολοένα και λιγότερη λόγω συνεχούς αποδυνάμωσης του ΕΣΥ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι συνταξιούχοι ναυτικοί με τον Βασίλη Λεοντάρα, μελος του Διοικητικού Σώματος της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου να τονίζει ότι τα μνημόνια σε συνδυασμό με την πανδημία έχουν αδειάσει τις τσέπες τους.

Παράλληλα οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την υπερφορολόγηση των αναδρομικών, που μετά από αγώνες τους κατέβαλε η κυβέρνηση, φροντίζοντας όμως να τα φορολογήσει εκπρόθεσμα με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να καλούνται σχεδόν να τα επιστρέψουν!

«Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κοροϊδία», ανέφεραν οι συνταξιούχοι από την πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ την συμπαράσταση του προς τον αγώνα τους έστειλε και ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

me_megali_symmetohi_i_kinitopoiisi_diamartyria_ton_synthon

Σχετικά Άρθρα