Σύσκεψη στην Περιφέρεια για να μην έχουμε... πανδημία και στην Χίο

"ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ" ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑΛ - ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 299.000 ΤΟΥ ΥΠ.ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 15/10/2020 - 14:42

Η «καραντίνα» στην οποία μπήκε από χθες η ΒΙΑΛ, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν, έχει  θορυβήσει την Περιφερειακή Ενότητα Χίου καθώς η έλλειψη του ιατρικού κλιμακίου που τους προηγούμενους μήνες με πρωτοβουλία της Περιφέρειας βρίσκονταν στην δομή έχει προκαλέσει… συμφόρηση στο Νοσοκομείου Χίου.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη στην Π.Ε. Χίου με συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων της Χίου, προσπαθώντας να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε εκ νέου η Π.Ε. να στελεχώσει με ιατρούς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης κάνοντας έστω έναν διαγνωστικό ελέγχο πριν την παραπομπή τους στο Νοσοκομείο Χίου.

Η σύσκεψη προκλήθηκε μετά από παρέμβαση του Γιώργου Νομικού, περιφερειακού σύμβουλου και ιατρού με θέμα  τη συρροή κρουσμάτων από την ΒΙΑΛ προς το Νοσοκομείο με τον ίδιο να τονίζει ότι αν το πράγμα το αφήσουμε τότε θα έχουμε πανδημία και στην Χίο.

Νωρίτερα και μέσω του «Ράδιο Αλήθεια» ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αμπαζής επέρριψε ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη λέγοντας ότι ενώ το Υπ. Μετανάστευσης έστειλε 299.000 ευρώ για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τα εξωτερικά ιατρεία στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, ο Περιφερειάρχης έβαλε τα χρήματα στην Πολιτική Προστασία και όχι στον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, με αποτέλεσμα να έχουν… μπλοκαριστεί οι προσλήψεις.

syskepsi_gia_na_min_ehoyme_kai_sti_hio._pandimia

Σχετικά Άρθρα