Τα έργα στο λιμάνι... προσκρούουν στις μελέτες και τις εγκρίσεις

ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΕΣΑΙΑ ΡΑΜΠΑ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2023 ΚΑΙ ΤΟ MASTER PLAN
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 19/05/2022 - 15:11
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μέσα στο επόμενο δίμηνο εκτιμά ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ότι θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά στη μεσαία ράμπα του λιμανιού, στην οποία τα πλοία μπορούν να προσεγγίζουν με μεγαλύτερη ευκολία, λόγω των δυνατοτήτων ελιγμών που έχουν στο ούτως ή άλλως προβληματικό λιμάνι μας.

Ο Δήμαρχος καλούμενος να σχολιάσει τις αναφορές που έγιναν από το πρωί, με αφορμή την περιπετειώδη πρόσδεση του «Νήσος Σάμος» στο λιμάνι, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν επισημανθεί ως χρόνια και δεν αποκαθίστανται, σημείωσε ότι γίνονται ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο αλλά απέδωσε τις καθυστερήσεις στην πολυπλοκότητας λειτουργίας της διοίκησης.

«Κάθε τι που γίνεται χρειάζεται μελέτες και εγκρίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι εργασίες που ξεκίνησαν τελικά σήμερα στη μεσαία ράμπα -7 μήνες μετά το συμβάν που την κατέστησε ανενεργή- γίνονται με ευθύνη του Προέδρου του Λ. Τ. Κυριάκου Ζωάννου.

Ο κος Κάρμαντζης κλήθηκε επίσης να απαντήσει και για τις άλλες ελλείψεις που επεσήμανε το πρωί ο καπ. Γιώργος Αρβανίτης, όπως οι προσκρουστήρες που δεν υπάρχουν στα κρηπιδώματα, η τοποθέτηση μπιντών, αλλά και η αποκατάσταση βαθών.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του master plan.

 Κατά τις εκτιμήσεις του, μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησής του.

"Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, αλλά δεν μπορούμε προβλήματα που είναι χρόνια να τα αποκαταστήσουμε μέσα σε μια θητεία. Μαγικά δεν γίνονται", κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

Σχετικά Άρθρα